nieuws

Biergigant AB Inbev wil bod doen op concurrent SABMiller

Horeca

Biergigant AB Inbev wil een bod doen op concurrent SABMiller, het moederbedrijf van onder meer Grolsch. Een eventueel samengaan zou een concern opleveren met een marktwaarde van zo’n 250 miljard dollar.

Biergigant AB Inbev wil bod doen op concurrent SABMiller

SABMiller bevestigt op de website, na speculaties in de pers, dat de bedrijven een fusie onderzoeken. Een voorstel is nog niet ontvangen. AB Inbev heeft het bericht inmiddels ook bevestigd, maar verstrekt geen verdere informatie. Ook zijn de details nog niet bekend. Inbev is al het resultaat van een  fusie tussen de Belgische bierbrouwer Interbrew en het Braziliaanse AmBev. InBev is met een capaciteit van 190 miljoen hectoliter de grootste bierbrouwer van de wereld en marktleider in Latijns-Amerika

Inbev en SABMiller

De geruchten van een overname van SABMiller door AB Inbev spelen al langer. Door samen te werken wordt aangenomen dat eventuele concurrentie aan de kant geschoven kan worden. Een fusie werd eerder al verkend, maar strandde –  volgens de Financial Times – toen omdat een aandeelhouder van AB Indev roet in het eten zou hebben gegooid.

 

Reageer op dit artikel