nieuws

Horecamedewerkers minst vaak ziek

Horeca

Medewerkers in de horeca melden zich het minst vaak ziek van alle sectoren. Ook is het ziekteverzuim in de horeca korter dan in welke andere branche dan ook. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Horecamedewerkers minst vaak ziek

In het tweede kwartaal van dit jaar kwam het landelijk gemiddelde ziekteverzuimpercentage op 3,7 procent. Dat betekent dat gemiddeld 37 van de 1000 werknemers zich in het tweede kwartaal ziek heeft gemeld.

In de horeca lag dit percentage op 2,1 procent. Dat is iets hoger dan de 2,0 in 2014. Toch is dit van alle 19 onderzochte sectoren de laagste score. In het onderwijs is het verzuim met 4,9 procent het hoogst. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde.

15-09-25 cbs

klik op de afbeelding voor vergroting

Niet alleen het aantal medewerkers dat zich ziek meldt is in de horeca het laagst, ook de duur van het ziekteverzuim is in geen sector korter. De gemiddelde verzuimduur van horecapersoneel is 3,6 dagen. In de overheid in openbaar bestuur is die duur met gemiddeld 8,5 dag het langst.

Voor alle sectoren geldt dat elke werknemer zich iets minder dan één keer per jaar ziek meldt. Ongeveer een kwart van de ziekmeldingen is werkgerelateerd.

Reageer op dit artikel