nieuws

‘Sluiting Binnenhof desastreus voor horeca, winkeliers en musea’

Horeca

Het Binnenhof gaat vijfenhalf jaar dicht voor een grondige renovatie. Volgens een woordvoerster van de belangenvereniging Pleinkwartier gaan de horeca, winkeliers en musea in de buurt van het Binnenhof dit in hun portemonnee voelen.

‘Sluiting Binnenhof desastreus voor horeca, winkeliers en musea’

‘Dit is desastreus voor ons’, aldus de woordvoerder. De gemeente Den Haag wil zo min mogelijk overlast voor de inwoners van de stad, toeristen en ondernemers. Wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad) hoopt dat tijdens de verbouwing rondleidingen mogelijk blijven en dat toeristen blijven komen.

Binnenhof

Het kabinet geeft de voorkeur aan 5,5 jaar verbouwen, boven een dertien jaar durende variant waarbij deels kan worden doorgewerkt. Die zou 125 miljoen euro duurder zijn. Het kabinet schat de kosten van een zo sober mogelijke verbouwing, die in 2020 kan beginnen, op maximaal 475 miljoen euro.

Eerste Kamer

In de Tweede Kamer zijn SGP, D66, PVV en SP nog niet overstag. De PvdA gaat de plannen eerst bestuderen en de VVD is in ieder geval blij dat een besluit is genomen. De voorzitters van de fracties in de Eerste Kamer praten dinsdag over de kwestie. Ze zijn daar fel tegen sluiting.

Reageer op dit artikel