De reden van ondertekening is het aantal veranderingen dat plaatsvindt binnen het onderwijs. Ingezet door de overheid, de bedrijfstak én het onderwijs zelf. De jarenlange samenwerking in het horeca-onderwijs is dus geen vanzelfsprekendheid meer.
Verder bouwen
Het mbo en bedrijfsleven willen nu in stand te houden en voortbouwen op wat al is gerealiseerd (bijvoorbeeld examenstichting, uniform handboek voor beroepspraktijkvorming en een format voor docentenstages). Dat is dan ook de reden dat zij hun samenwerking bekrachtigen in een samenwerkingsagenda.
Regionale samenwerking centraal
Bij de samenwerking ligt het accent op de regio. Bij de mbo-scholen en hun leerbedrijven. Onder meer voorlichting aan nieuwe studenten, gastlessen, (praktijk)examinering en afspraken over het opleidingsaanbod.
De ondertekenaars
De opleidingsdirecteuren van de mbo-horecaopleidingen zijn vertegenwoordigd in de Werkgroep
Directeuren Horeca (WDH). Deze werkgroep is onderdeel van de bedrijfstakgroep Voedsel, Groen en
Gastvrijheid van de MBO Raad, met daarin opleidingsdirecteuren van mbo-scholen die opleidingen in
deze drie sectoren aanbieden. De bedrijfstakgroep behartigt hun belangen.