nieuws

‘S werelds grootste brouwer AB InBev neemt kleine brouwer in VS over

Horeca

AB InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer, neemt de in Los Angeles gevestigde brouwerij Golden Road Brewing over. Financiële details over de donderdag aangekondigde transactie zijn niet bekend.

‘S werelds grootste brouwer AB InBev neemt kleine brouwer in VS over

Het in 2011 opgerichte Golden Road is de grootste ambachtelijke brouwerij van Los Angeles en verwacht dit jaar circa 45.000 vaten bier te verkopen. Het bier is te krijgen bij meer dan 4000 verkooppunten in de staten Californië, Nevada en Arizona. De partijen verwachten de transactie voor het einde van dit jaar af te ronden.

Positie

AB InBev is bezig zijn positie op de ambachtelijke biermarkt in de Verenigde Staten te versterken. De afgelopen jaren nam het concern een reeks kleinere brouwerijen over. Heineken wil op diezelfde markt ook voet aan de grond krijgen. De Nederlandse brouwer kondigde onlangs aan een belang van 50 procent te nemen in de producent van speciaalbieren Lagunitas Brewing Company, eveneens uit Californië.

Overname

Vorige week werd bekend dat AB InBev zijn grootste concurrent SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, wil overnemen. Daarop werd in de markt al langer gespeculeerd. SABMiller benaderde eerder Heineken met een overnamevoorstel, dat door analisten werd uitgelegd als een poging uit handen van AB InBev te blijven. Heineken wees de avances af.

Reageer op dit artikel