nieuws

AB InBev komt met nieuw bod op SABMiller

Horeca

Anheuser-Busch InBev (AB InBev) heeft een nieuw overnamebod uitgebracht op SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch. AB InBev heeft 42,15 Britse pond (57,07 euro) over voor elk aandeel in zijn branchegenoot. De totale overnamesom komt uit op meer dan 92 miljard euro.

AB InBev komt met nieuw bod op SABMiller

Mocht de overname slagen, dan ontstaat veruit de grootste bierbrouwer ter wereld. AB InBev bracht in de afgelopen weken al twee keer een bod uit, eerst van 38 pond per aandeel, later 40 pond per stuk. De herziening naar 42,15 pond per aandeel is mede bedoeld om de grootaandeelhouders van SABMiller over de streep te trekken. Altria, dat zijn steun voor het bod uitsprak, en BevCo bezitten samen circa 41 procent van de aandelen.

Omzet

De combinatie is goed voor een omzet van omgerekend bijna 57 miljard euro en een bedrijfsresultaat van ruim 21 miljard euro.

SABMiller

Het aandeel van SABMiller stond woensdagochtend in de schijnwerpers op de Londense beurs, na het formele overnamebod door concurrent AB InBev. De stemming op de Europese beurzen was over het algemeen positief.

Reageer op dit artikel