nieuws

Contactloos betalen groeit

Horeca

Er wordt steeds vaker contactloos betaald in Nederland. In een maand tijd nam het aantal contactloze betalingen met maar liefst 48 procent toe, blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Contactloos betalen groeit
Pin.nl

Steeds meer Nederlandse banken verstrekken betaalpassen of apps voor mobiele telefoons waarmee kleine bedragen contactloos betaald kunnen worden, wat inhoudt dat geen betaalpas in de betaalautomaat hoeft te worden gestoken. Bij bedragen tot en met €25 is geen pincode nodig.

Contactloos

De verwachting is dat het aantal contactloze betalingen de komende tijd nog flink zal toenemen. Steeds meer ondernemers stappen volgens Pin.nl over op betaalautomaten die geschikt zijn voor contactloos betalen. Inmiddels zijn 107.000 betaalautomaten (een op de drie) hier geschikt voor. Met bijna 14 miljoen betaalmiddelen (betaalpassen en mobiele telefoons) kan nu contactloos worden betaald. Om deze betaalvorm te promoten, werden vorige week opnames gemaakt voor een commercial bij onder andere Doppio Espresso in Hoofddorp.

Reageer op dit artikel