Volop inspiratie tijdens open dagen Satelliet

Volop inspiratie tijdens open dagen Satelliet

Satelliet Meubelen presenteerde tijdens de jaarlijkse open dagen haar collectie voor 2016. In showroom Inspirium waarin 10 professionals op het gebied van interieur en gastvrijheid zich presenteren waren talloze ruimten origineel en vernieuwend ingericht. Soms met een vleugje klassiek, maar vooral stoer en tijdloos.

Van terras tot brasserie en van boetiek tot cocktail lounge, de bezoeker krijgt in iedere ruimte een andere sfeer te proeven.

Elegantie en comfort
Eric Roest, commercieel directeur van Satelliet Meubelen: ‘We zien heel duidelijk dat het sobere van het interieur van de laatste tijd plaatsmaakt voor elegantie en comfort. Het vintage-gevoel en elementen uit vervlogen tijden zie je nog steeds terug, maar wel met een rijkere, warmere en luxere uitstraling.'
In de collectie terrasmeubiliar is veel aandacht voor metaal en aluminium. Zowel in dun plaatmateriaal als draadstaal. Ook hout en teak zijn terug van weggeweest, zowel in het interieur als op het terras. Roest: ‘En natuurlijk is alles te combineren: hout met aluminium en kleuren, stoffen en materialen.' In het interieur komt comfort en sfeer terug. Veel ronde vormen, grote banken met luxe velours bekleding en rijke stofferingen in stoelbekleding en aan de wand. Het kleurgebruik is warm, van oud-roze tot donkergroen.

3D-print
Satelliet ontwerpt en produceert zelf ook meubilair. Een handig hulpmiddel hierbij is de 3D-printer. Roest:Sinds kort heeft onze afdeling Productontwikkeling de beschikking over een eigen 3D-printer. Inmiddels zijn we gestart met de testfase die nodig is om het apparaat goed te kunnen inzetten. Het ontwikkelen van een nieuw model kost vaak veel tijd. Voordat een model klaar is moeten er meerdere prototypes gemaakt worden. Met behulp van rapid prototyping, zoals 3D-printen ook wel genoemd wordt, kunnen we de modellering van een nieuw model veel sneller vaststellen en besparen we tegelijkertijd ook op de ontwikkelkosten bij de producent.’