Meesterkok Jalhay ontwikkelt 'Vermeer-maaltijden' voor ziekenhuis

Meesterkok Jalhay ontwikkelt 'Vermeer-maaltijden' voor ziekenhuis

Speciaal voor het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf ontwikkelde Pascal Jalhay, creatief brein in de keuken van Chef Martin, vier bijzondere maaltijden: 'De Heerlijckheden van Vermeer'. Voor elk van deze gerechten liet meesterkok Jalhay zich inspireren door een doek van de 17e-eeuwse Delftse meester Johannes Vermeer.

Aanleiding voor de ontwikkeling van de speciale maaltijden is de verhuizing van het ziekenhuis naar een compleet nieuw gebouw waarin gastvrijheid als thema centraal staat en Vermeer op verschillende manieren terug te zien is. Gisteren werden de maaltijden gepresenteerd.

Extra verwennen
De meesterwerken die door Pascal Jalhay werden vertaald naar culinaire creaties zijn Het melkmeisje, De astronoom, Het straatje en Meisje met de parel. Naast de speciale recepturen maakte Chef Martin, het 'zorgmerk van Marfo Food Group, de totaalbeleving voor de patiënten compleet met bijzondere bijpassende verpakkingen en een sfeervolle menukaart. ‘De Heerlijckheden van Vermeer’ zijn bedoeld om patiënten extra te verwennen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. Jetze-Jan Dijkstra, manager Hotelservice: 'In het ziekenhuis is een lekkere maaltijd een lichtpuntje in de dag, een moment waarop mensen zich verheugen. Daarom serveren wij maaltijden die met aandacht tot stand zijn gekomen: smaakvol en van hoge kwaliteit. Dat past in onze visie onze patiënten een aangenaam verblijf te bieden waarbij ze ook nog kort van tevoren hun maaltijd kunnen kiezen.'