Stedentrip in Amsterdam scoort laag bij Belgen en Nederlanders

Stedentrip in Amsterdam scoort laag bij Belgen en Nederlanders

Nederlanders zijn het meest tevreden over een bezoek aan Praag, maar ook Lissabon en Boedapest scoren goed. Over een bezoek aan Londen, maar ook over een verblijf in onze eigen hoofdstad is men aanzienlijk minder te spreken.

Dit blijkt uit onderzoek van de van oorsprong Nederlandse appartementenverhuurwebsite Waytostay.com dat onderzoek deed naar de verschillen tussen Nederlandse en Belgische reizigers. Net als bij de Nederlandsers vallen Praag en Lissabon ook bij de Belgen in de smaak. Ook een bezoek aan Berlijn wordt goed gewaardeerd door de Belgische reiziger. Van alle onderzochte steden scoort Amsterdam daarentegen het laagst bij de zuiderburen. Ook bij Nederlanders wordt Amsterdam niet hoog gewaardeerd, maar ze zijn nog net iets minder tevreden over Istanbul en Londen.

Stedentripmaanden

Nederlanders zien mei en oktober als ideale maanden om een stedentrip te plannen. In België ligt dit opvallend genoeg anders. Bij onze zuiderburen zijn vooral april, maar ook juli en september populaire maanden voor een citytrip of korte vakantie. In zowel Nederland als België zijn november en januari de minst populaire maanden om op reis te gaan.

Kort verblijf

De Nederlandse reiziger verblijft het minst lang in Amsterdam en Brussel. In beide gevallen trekken we amper drie dagen uit. Voor een bezoek aan Valencia, Florence en Wenen nemen we, met gemiddeld ruim vijf dagen, aanzienlijk langer de tijd. Belgen verblijven het kortst in Amsterdam, Londen en Parijs, maar spenderen opmerkelijk lang in hun eigen hoofdstad. Met een verblijfduur van bijna zeven dagen spannen Sevilla en Madrid echter de kroon.

]