nieuws

Horeca ziet omzet opnieuw stijgen

Horeca

De horeca in Nederland is 2015 goed begonnen met een omzetstijging van 3,9 procent in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is het zevende kwartaal op rij met groei. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op 9 juni bekend.

Horeca ziet omzet opnieuw stijgen

Ook andere indicatoren wijzen op herstel van de sector. Het ondernemersvertrouwen bleef positief en nam zelfs iets toe, de werkgelegenheid trok verder aan en het aantal faillissementen was lager dan een kwartaal eerder.

Uitzonderingen
Restaurants realiseerden het afgelopen kwartaal net als in het voorgaande kwartaal de sterkste omzetgroei (6,6 procent). Bijna alle andere branches binnen de horeca boekten een omzetgroei van meer dan 3 procent. Uitzonderingen hierop waren de snackbars en de cafés, met een stijging van respectievelijk 1,3 procent en 0,5 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels