nieuws

Nieuwe duurzaamheidsprijs voor de horeca: Gaia Green Awards

Horeca 20189

Green Leisure Group heeft een nieuwe duurzaamheidsprijs voor de horeca in het leven geroepen, de Gaia Green Awards. Deze worden in drie categorieën uitgereikt.

Nieuwe duurzaamheidsprijs voor de horeca: Gaia Green Awards

De awards worden uitgereikt aan horecaondernemers die zich het afgelopen jaar aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen.

Voor de eerste editie zijn drie categorieën benoemd: hotels, restaurants en strandpaviljoens. Deelname is gratis. De uitreiking vindt op 19 september plaats op het ‘Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen’ op Gastvrij Rotterdam.

‘Vanaf de eerste editie van Gastvrij Rotterdam hebben we duurzaamheid een belangrijke positie gegeven op de beurs door de ontwikkeling van het ‘Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen’ voor leveranciers met duurzame producten’, zegt beursmanager Robert Melaard. ‘Met de uitreiking van de Gaia Green Awards willen we onze beursbezoekers nog meer duurzame inspiratie geven.’

Vakjury

De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van organisaties die hun sporen verdiend hebben in de horeca en op het gebied van duurzaam ondernemen. Wim van As ( Versvishandel Jan van As), Erik van Dijk (Green Key Nederland) en André Brouwer (EKO keurmerk). Elke categorie wordt aangevuld met een expert uit de branche.

Voor de categorie restaurants is dit Gregor Christiaans (Olijfbedrijf), voor de hotels Giel Seppen (Coco-mat) en voor de strandpaviljoens Stephan van der Stee (Strand Nederland).

Zij beoordelen deelnemers op de volgende onderdelen:

  • Gebouw en energie
  • Communicatie
  • Duurzame menukaart
  • Innovatie en onderscheidend vermogen
  • Sociale impact/maatschappelijke bijdrage

Erik van Dijk (directeur van Green Key Nederland): ‘De afgelopen jaren hebben we ons gericht op het activeren van horecabedrijven om duurzaamheid op te pakken. Nu is hét moment om deelnemers die hier actief mee aan de slag zijn gegaan extra in het zonnetje te zetten met deze awards.’

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van Green Leisure Group. De awards zijn vernoemd naar de Griekse godin Gaia die de elementen aarde, water, lucht en vuur met elkaar wist te verbinden, waardoor zij voor altijd wordt gezien als de oermoeder van de aarde.

Reageer op dit artikel