nieuws

Red Dot Design Award voor vloer van Gerflor

Horeca 20622

De vloerenlijn Creation 70 van Gerflor heeft de Red Dot Product Design Award 2016 gewonnen. De serie liet hiermee ongeveer 5.214 inzendingen uit 57 landen achter zich.

Red Dot Design Award voor vloer van Gerflor

Een internationaal panel van 41 experts (waaronder architecten, designers en gespecialiseerde journalisten) prijst Creation 70 om de mineralen-, hout- en textieldesigns met verschillende reliëfrijke afwerkingen, de verschillende installatiesystemen, toepassing (met name voor het renoveren van bestaande vloeren) en recyclebaarheid.

De Red Dot Design Award vindt zijn oorsprong in Duitsland, waar de verkiezing in 1955 voor het eerst georganiseerd werd. In de loop der jaren ontwikkelde de award zich tot een internationaal erkende onderscheiding in de designwereld; een ‘Oscar’ voor ontwerpers.

Vloerenspecialist Gerflor ontwikkelt en produceert vloerbedekking, wandbescherming en leuningen voor onder meer de horeca. Het bedrijf investeert in design, innovatie en duurzaamheid. Zo heeft Gerflor het patent op verschillende oppervlaktebehandelingen, die onder meer besparen op water en schoonmaakmiddelen.

Ook slaagt Gerflor erin om bijna honderd procent van het afval dat tijdens de productie ontstaat te hergebruiken en zijn de vloeren volledig recyclebaar.

Reageer op dit artikel