nieuws

Klap voor Cox & Co in ‘eigen’ Roermond

Horeca 23198

Ondernemer Wim Cox uit Roermond moet voor vier van zijn horecazaken noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie. Het gaat om zaken die nu nog gevestigd zijn op het Designer Outlet in Roermond.

Klap voor Cox & Co in ‘eigen’ Roermond
Wim Cox: fikse tegenvaller in 'zijn' Roermond. Foto: Marcel van Hoorn.

De Britse eigenaar van het Designer Outlet aldaar, McArthur Glen, heeft de huurovereenkomst met Cox per 16 november opgezegd. ‘En dat kost me de helft van m’n bedrijfsomzet. 5 Miljoen euro’, aldus een zwaar teleurgestelde Cox.

Piet Friet

Het gaat om vier zaken die handelen onder de vlag van Cox & Co, de overkoepelende holding: Segafredo, Café DE, Pufkes Outlet en de bekende cafetaria Piet Friet.

Cox: ‘We hebben tot op het laatst met Glen onderhandeld. Uiteindelijk koos men daar voor HMSHost.’

‘Horeca topsport’

Voor het personeel in de vier zaken is inmiddels ontslag aangevraagd. Volgens Cox ligt het voor de hand dat deze mensen mee kunnen naar de nieuwe horeczaken, die Glen op die locatie vanaf november een plek gunt.

‘Ik vind het bijzonder spijtig dat er voor ons nu een einde komt aan 15 jaar horecatopsport op het Designer Outlet Roermond, aldus de ondernemer uit die stad.

Nieuwe activiteiten

Aangezien Cox & Co volgens Cox een financieel gezonde organisatie is, staat de continuïteit van de Roermondse horecaonderneming niet op het spel. De ondernemer oriënteert zich op nieuwe activiteiten. ‘Maar concreet is er nog niets.’

Cox & Co is een Roermondse onderneming, met 15 horecagelegenheden in het zuiden van Nederland.

Bij Cox & Co zijn circa 260 medewerkers in dienst, die samen jaarlijks 1,5 miljoen gasten begroeten. De holding stond in 2015 op nummer 86 in de Misset Horeca Top 100.

 

Reageer op dit artikel