nieuws

McDonald’s nog altijd grootste horecabedrijf van Nederland

Horeca 24230

Met in 2015 een jaaromzet van 673,8 miljoen euro is McDonald’s wederom het grootste horecabedrijf van Nederland en staat daarmee op plek één in de jaarlijkse Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

McDonald’s nog altijd grootste horecabedrijf van Nederland

Het verschil in de lijst tussen McDonald’s en nummer twee Van der Valk (605 miljoen euro) is met 68,8 miljoen euro iets groter dan vorig jaar, de twee staan op grote afstand van nummer drie NS Retail (geschatte omzet 325 miljoen euro). Hekkensluiter in de Top 100 is het Zwolse driesterrenrestaurant De Librije met 6 miljoen euro.

120 bedrijven

Jaarlijks stelt de redactie van Misset Horeca de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken samen. Zo’n 120 bedrijven krijgen een formulier waarop ze omzet, aantal vestigingen en medewerkers, rapportcijfers, investeringsplannen en zakelijke hoogte- en dieptepunten kunnen invullen.

De Top 100 is een rangschikking naar f&b- en logiesomzet in Nederlandse vestigingen over het voorgaande jaar. De ranglijst is op maandag 23 mei bekendgemaakt op het bijbehorende evenement in The College Hotel in Amsterdam.

6 miljard euro

Gezamenlijk hebben de honderd bedrijven over 2015 een omzet gerapporteerd van 6,27 miljard euro, 6 procent meer dan in 2014. De honderd bedrijven samen vertegenwoordigen zo’n 3400 vestigingen in Nederland en bieden werk aan ruim 100.000 mensen.

Heeft uw bedrijf meer dan 6 miljoen euro omzet, of verwacht u dat in 2016 te gaan bereiken? Laat het ons weten en wellicht staat u volgend jaar ook in de Top 100.

> Bekijk hier de complete Top 100 Grootste Merken en Bedrijven inclusief analyses.

Bekijk hieronder de reactie van McDonald’s:

Reageer op dit artikel