nieuws

Lekkerste Broodje Horeca komt uit Medemblik

Horeca 19139

Jean Pierre Karssen van Med trattoria in Medemblik heeft de vakwedstijd ‘Het Lekkerste Broodje van Nederland’ in de categorie Horeca gewonnen. De wedstrijd vond plaats tijdens de Horecava.

Lekkerste Broodje Horeca komt uit Medemblik
Vlnr: Garry de Boer (Hanos), Jean Pierre Karssen (winnaar) en Johan van de Weerd (Stichting De Lekkerste Wedstrijd)

Het broodje van Karssen, ‘Rotolare striato’ is volgens de jury een knap staaltje van smaakbeleving. In het broodje is tomatentapenade verwerkt, met buikspekrollade van het livarvarken, gestoofde broccoli, perenmosterd en gedroogde pancetta. De absolute nummer één volgens de jury.

Karssen won nipt van Bas Diks van Diks authentiek culinair in Harreveld, die met zijn creatie ‘Boswandeling’ hoge ogen gooide. Ralph van Dongen van Lunchroom Nagelkerke in Oudenbosch, met zijn ‘Barbecue Bacon Bread’.

Mooie creaties

De jury was onder de indruk van het niveau van de wedstrijd. ‘Ongelofelijk mooie creaties werden voorgeschoteld. Passie voor het vak straalden alle deelnemers uit en ook vanuit KHN onderstrepen we het belang van deze mooie vakwedstrijden’, aldus jurylid Jos van der Vegt, vice-voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.

Aan de wedstrijd deden twintig finalisten mee. De wedstrijd is een initiatief van Stichting De Lekkerste Wedstrijden.

Reageer op dit artikel