nieuws

 Sluitingstijd horeca Oosterhout mag naar 4.00 uur

Horeca 1722

De horeca in heel Oosterhout (Brabant) mag een uur langer open op vrijdag- en zaterdagnacht. De sluitingstijd gaat van 3.00 naar 4.00 uur. Dit heeft de gemeenteraad besloten. In ruil daarvoor wil de gemeente wel  ‘een vorm van toezicht of portiers.’

 Sluitingstijd horeca Oosterhout mag naar 4.00 uur

De ruimere openingstijden gaan pas in als duidelijke afspraken zijn gemaakt over de voorwaarden die de gemeente Oosterhout aan de horecabedrijven stelt. Eén vereiste van de gemeente is ‘een vorm van toezicht of portiers’. Het latere sluitingsuur geldt voor alle vormen van horeca en voor heel Oosterhout; dus niet alleen voor het horeca concentratiegebied.

Met het akkoord van de gemeenteraad kotm een einde aan een jarenlange discussie zo weet de regionale krant BN De Stem te melden.

Burgemeester Stefan Huisman gaat nu de voorwaarden opstellen, samen met de horeca, KHN en de politie. Huisman: ‘Hoe die voorwaarden eruit zien, kan ik nog niet zeggen. Maar ik wil hoe dan ook een vorm van toezicht of portiers.’

Verschil met Breda

De horeca in Oosterhout mag straks langer door dan de collega’s in Breda. Hier mogen de cafés, bars, restaurants en eetcafés om 2 uur hun deur sluiten. Uitgaansgelegenheden in het horeca concentratiegebied met een ontheffing (nachtzaken) mogen er wel tot 4 uur open zijn. De eettentjes (broodjes/shoarma etc) in de uitgaansgebieden mogen tot halfvijf open zijn.

>> Deventer test vrije openingstijden horeca

Horeca Oosterhout

‘Met deze sluitingstijden krijgen horecaondernemers meer de ruimte’, verklaarde het college van B&W eerder na de lancering van het voorstel om de openingstijden te verruimen. Toen was er  één horecazaak in Oosterhout die tot 4.00 uur open mocht zijn. Club Sweet aan de Klappeijstraat is onderdeel van de zogenoemde pilot ‘nachthoreca’, die de gemeente  Oosterhout in 2016 startte.

De sluitingstijd bevalt eigenaar Farid Bicane goed: ‘Veel stappers komen na 3.00 uur nog even samen in Club Sweet. Ook qua veiligheid is alles onder controle.’

>> tips bedrijfsvoering lezen?

Reageer op dit artikel