nieuws

Finalisten Gaia Green Awards bekend

Horeca 1664

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards maakte op donderdag 29 juni de 9 finalisten bekend.

Finalisten Gaia Green Awards bekend

De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2017:

Restaurants:

  • aan Sjuuteeänjd (Schinnen)
  • De Veldkeuken (Bunnik)
  • GYS (Utrecht)

Strandpaviljoens

  • Pier 32 (Den Haag)
  • Timboektoe (IJmuiden Noordpier)
  • Zoomers ( Castricum aan Zee)

Hotels

  • Stadshotel Woerden (Woerden)
  • Ecomama Hotel (Amsterdam)
  • Chateau St. Gerlach (Valkenburg aan de Geul)

>>Ook duurzaam ondernemen in de horeca?
Lees hier een reeks praktische tips.

Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 19 september 2017 vanaf 16.00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden.

De vakjury bestaat dit jaar uit:

  • Erik van Dijk (Green Key Nederland)
  • Lonneke de Kort (Bookdifferent.com)
  • Christine Absil (Good Fish Foundation)
  • Lenneke Post – Schot (Biojournaal)
  • André Brouwer (EKO keurmerk)
  • Gregor Christiaans (Olijfbedrijf)

Jurylid Lonneke de Kort van Bookdifferent.com laat weten dat zij blij is dat zij door het inbrengen van haar expertise op het gebied van duurzaam toerisme een bijdrage kan leveren aan de verduurzaming van de horeca in Nederland: ‘Met de Gaia Green Awards geven we duurzaam ondernemen een extra podium. Als jurylid ben in natuurlijk gebonden aan de opdracht, maar vanuit mijn eigen expertise leg ik extra nadruk op  de factoren als inspiratie, groene beleving, communicatie van groen naar de gasten toe en sociaal en inclusief ondernemerschap. Wat mij betreft heel belangrijke factoren om onderscheidend en succesvol duurzaam te kunnen ondernemen.’

Proces

De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar.

Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door leden van het organisatieteam. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Jurylid Machiel van Dooren (Made Blue Foundation) kent de worstelingen die veel ondernemers hebben als het gaat om duurzaamheid: ‘Ik kan oprecht zeggen dat de 9 finalisten hun plek in de finale meer dan verdienen. Deze 9 prachtige bedrijven mogen trots zijn op hun finaleplaats. Ik verwacht nog stevige discussies in het juryoverleg om straks in september tot de uiteindelijk winnaar per categorie te komen.’

Over de awards

DuurzaamheidDe Gaia Green Awards zijn een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, EKO Keurmerk, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, SantasKoffie, Gastvrij Rotterdam, Olijfbedrijf, hetWerkvan, Euro Toques en initiatiefnemer Green Leisure.
De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

Tijdens deze tweede editie worden Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels