Alle schakels binnen de foodservice keten krijgen met uiteenlopende logistieke uitdagingen te maken. Bij Food Mobility & Delivery maakt de bezoeker kennis met ‘klassieke’- en ‘nieuwe’ vervoersmiddelen, partners in maaltijdbezorging en alle aspecten voor het inrichten van een (maaltijd)bezorgingstraject. Luuk Scholte, Group Food Director Horecava: ‘Trends vormen voor ons de basis om nieuwe initiatieven aan de beurs toe te voegen om zo de horeca professional nog beter te helpen. Met de steeds bredere programmering en het grotere beursoppervlak adviseren we onze bezoekers het beursbezoek goed voor te bereiden om zo niets te missen’.
Vernieuwing Fastservice, Bar en Start-up LAB
Het barsegment krijgt een eigen speciaal- en craft bier hal met twee speciale pop-up bier restaurants met als thema food pairing met bier. Aanbieders van softdrinks, wijnen en gedistilleerde dranken zijn te vinden in een tweede hal met een eigentijds programma voor bartenders. Fastservice en Fast Casual krijgen een nieuwe impuls en verplaatsen naar een andere hal. Meer dan 35 start-ups presenteren zich in het Start-up LAB, hier kan de bezoeker kennis maken met uiteenlopende nieuwe initiatieven. Het InnovationLAB is de plek voor vernieuwende horecaproducten en -diensten.
Horecava organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat op 7, 8 en 9 januari 2019 de Horecava Street Takeover in de Reguliersdwarsstraat in hartje Amsterdam. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan deze straat met een zeer gevarieerd horeca aanbod, volledig in het teken van Horecava. De Street Takeover biedt bezoekers en exposanten de mogelijkheid om borrels, diners en feesten te bezoeken.
Bellavita
De Italiaanse keuken heeft een hoge populariteit in Nederland. Bellavita presenteert zich aan het Nederlandse publiek tijdens de Horacava met diverse tastings, meer exposanten en een breder wijn aanbod. De Italiaanse vakbeurs voor finefood en wine professionals is van maandag 7 tot en met woensdag 9 januari 2019.
Compleet aanbod
Naast vernieuwingen biedt de Horecava een compleet en vertrouwd aanbod van meer dan 700 exposanten. Ook diverse Pop-Up restaurants onder leiding van toonaangevende chefs geven acte de préséance.
Tickets met korting
Horecava is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur, van maandag 7 tot en met donderdag 10 januari 2019 in de Amsterdam RAI. Tot en met 31 december 2018 kost een ticket € 25,-, daarna € 55,- (of gratis op uitnodiging).