Zuyderduin wist met zijn 'Comfort frites' de jury van het Lekkerste Frietje met topping te overtuigen door een uitstekende smaak en uitvoering. Niet alleen de topping, maar ook de friet zelf was perfect gebakken en lekker, zo oordeelde de jury.
Limburgs zoervleis
De eigenaar van Vlaams friteshuis van Gogh gebruikte Agria-aardappelen voor zijn friet. De topping bestond uit Limburgs zoervleisch, gemaakt met scharrelrundvlees, azijn, kruidnagel, kruidkoek en appelstroop. Daarbij kwamen drie wildbitterballen van Veluws zwijn. Om het af te maken koos hij voor Vlaamse mayonnaise en ingemaakte groenten.
Friet met carpaccio
Als tweede eindigde Jolijn Witlox van cafetaria de Kafmolen in Schijndel. Zij presenteerde een Frietje Carpaccio, met verse carpaccio, baconkruimels, Parmezaanse kaas, bosui en truffelmayo.
Pittig frietje
Emre Mehmed van Bijenkorf Kitchen Den Haag pakte het brons met 'Bijko frites', een pittig frietje met reepjes kippendijen, Javaanse kerry, Thaise zoetzure saus, gehakte ei, zoetzure pompoen en komkommer.
In totaal deden acht kandidaten mee aan het Lekkerste Frietje met topping. De vakwedstrijd werd georganiseerd door stichting de Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Hanos.
Alle frietjes op een rij
Frietje Caesar Cardini - Olaf Oldenburg, restaurant De With in Rotterdam
Bijko frites - Emre Mehmed, Bijenkorf Kitchen Den Haag
Moules Frietboutique - Sammy Berendsen en Pebbels van Noorden, Frietboutique (Amsterdam en Rotterdam)
Comfort frites - Arn Zuyderduin, Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort
Frietje Carpaccio - Jolijn Witlox, cafetaria de Kafmolen in Schijndel
Snertstoof - Domingo Boland, Bram's Gourmet Frites
Genietfriet Tonno Salsa - Peter Smulders, AnyTyme 't Vosje in Heumen
Frietje met pulled turkey - Jim Hart, FrietHoes in Haarlem