Arn Zuyderduin wint vakwedstrijd 'Lekkerste Frietje met topping'

Arn Zuyderduin wint vakwedstrijd 'Lekkerste Frietje met topping'

Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort heeft op de Horecava de winst gepakt tijdens de wedstrijd 'Lekkerste Frietje met topping'. Het was voor het eerst dat deze wedstrijd werd georganiseerd.

Zuyderduin wist met zijn 'Comfort frites' de jury van het Lekkerste Frietje met topping te overtuigen door een uitstekende smaak en uitvoering. Niet alleen de topping, maar ook de friet zelf was perfect gebakken en lekker, zo oordeelde de jury.

Limburgs zoervleis

De eigenaar van Vlaams friteshuis van Gogh gebruikte Agria-aardappelen voor zijn friet. De topping bestond uit Limburgs zoervleisch, gemaakt met scharrelrundvlees, azijn, kruidnagel, kruidkoek en appelstroop. Daarbij kwamen drie wildbitterballen van Veluws zwijn. Om het af te maken koos hij voor Vlaamse mayonnaise en ingemaakte groenten.

lekkerste frietje 2019

Friet met carpaccio

Als tweede eindigde Jolijn Witlox van cafetaria de Kafmolen in Schijndel. Zij presenteerde een Frietje Carpaccio, met verse carpaccio, baconkruimels, Parmezaanse kaas, bosui en truffelmayo.

Pittig frietje

Emre Mehmed van Bijenkorf Kitchen Den Haag pakte het brons met 'Bijko frites', een pittig frietje met reepjes kippendijen, Javaanse kerry, Thaise zoetzure saus, gehakte ei, zoetzure pompoen en komkommer.

In totaal deden acht kandidaten mee aan het Lekkerste Frietje met topping. De vakwedstrijd werd georganiseerd door stichting de Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Hanos.

Alle frietjes op een rij

Frietje Caesar Cardini - Olaf Oldenburg, restaurant De With in Rotterdam

Bijko frites - Emre Mehmed, Bijenkorf Kitchen Den Haag


Moules Frietboutique - Sammy Berendsen en Pebbels van Noorden, Frietboutique (Amsterdam en Rotterdam)

Comfort frites - Arn Zuyderduin, Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort

Frietje Carpaccio - Jolijn Witlox, cafetaria de Kafmolen in Schijndel

Snertstoof - Domingo Boland, Bram's Gourmet Frites

Genietfriet Tonno Salsa - Peter Smulders, AnyTyme 't Vosje in Heumen

Frietje met pulled turkey - Jim Hart, FrietHoes in Haarlem