video

Geef vis een krokant jasje

Horeca

Nederland krijgt er weer een restaurantgids bij. Op 19 november verschijnt GrootSpraak. De lancering van de nieuwe gids, waarin wijn een belangrijke rol speelt, valt samen in de maand waarin de toonaangevende restaurantgidsen uitkomen.

Geef vis een krokant jasje

Initiatiefnemer van GrootSpraak is uitgeverij PersWijn, die tot voor kort de uitgever was van restaurantgids GaultMillau. In een persschrijven laat WijnPers weten dat het om dé restaurantgids voor wijnliefhebbers gaat. De gids onderscheidt zich volgens eigen zeggen van andere gidsen door de wijnkaart in restaurants apart te beoordelen.

Champagne
De gids wordt zondag 19 november gelanceerd. Dat gebeurt tijdens het evenement Champagne aan Zee & Sprankelend in Hotels van Oranje in Noordwijk. De grote man achter de gids is Ronald de Groot, die enkele jaren geleden de Franse gids GaultMillau in ons land introduceerde. Inmiddels heeft wijnman Jan van Lissum de GaultMillau-licentie voor ons land verworven.

Gidsenmaand
De maand november staat bol van nieuwe restaurantgidsen. Naast GaultMillau is inmiddels ook het toonaangevende blad Lekker verschenen. Eind deze maand verschijnt de meest toonaangevende gids, Michelin. Daarnaast is ook de SpeciatBite verschenen en heeft gidsenbedrijf IENS een restaurantuitgave over Antwerpen uitgebracht.

Video

Reageer op dit artikel