video

Soezenbeslag maken

Horeca

Het promotiebudget voor Nederland om buitenlandse toeristen te trekken moet worden verdubbeld. Alleen zo kan Nederland stijgen op de toeristische ladder. Uit onderzoek blijkt dat Nederland vooral te kort schiet in gastvrijheid en prijsniveau.

Soezenbeslag maken

Nederland staat op de negentiende plaats van de toeristische ranglijst, samengesteld door het World Economic Forum. Ons land faalt bij toeristen vooral op het gebied van gastvrijheid, vriendelijkheid en het prijsniveau.

Meer geld
Het Platform Toerisme & Recreatie wil naar aanleiding van het onderzoeksrapport dat er meer geld vrijkomt voor promotie. ‘In vergelijking met andere landen geven wij te weinig uit om het attractieprofiel te verhogen. Wij vinden dat het promotiebudget voor Nederland zou moeten worden verdubbeld van 17 naar 34 miljoen euro’, aldus Martijn Hos van het platform in De Volkskrant.

Kritiek onterecht
Het Nederlandse Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) kan zich overigens niet vinden in de uitkomsten van het World Economic Forum. ‘De kritiek op onze openheid en gastvrijheid komt in onze eigen onderzoeken niet naar voren’, aldus Claudette Deddens van het NBTC.

Politieke regelgeving
De ranglijst van het World Economic Forum wordt aangevoerd door Zwitserland. Gevolgd door Oostenrijk en Duitsland. Nederland (19de) staat ingeklemd tussen De Verenigde Arabische Emiraten en Cyprus. Het World Economic Forum keek naar dertien verschillende aspecten waaronder politieke regelgeving, nationale toeristische perceptie en prijzen.

Zie ook:
Helft minder Chinese toeristen dan verwacht

Video

Reageer op dit artikel