video

Winterse risotto maken

Horeca

Antirookclub Clean Air Nederland (CAN) wil dat in het komende reageerakkoord harde afspraken komen over een snelle invoering van een rookvrije horeca. CAN is daarvoor de ‘Horeca Natuurlijk Rookvrij’-campagne gestart.

Winterse risotto maken

Dat staat te lezen op Nietrokers.nl, een website van CAN. De actie volgt op het burgerinitiatief, waarmee CAN tevergeefs heeft geprobeerd een politiek debat over roken in de horeca te arrangeren.

Nieuwe formateurDe campagne ‘Horeca Natuurlijk Rookvrij’ start met een oproep een kaart aan te maken voor de formateur, die straks na de Tweede Kamer-verkiezing op 22 november wordt benoemd. Een groot deel van de 65.000 mensen die eerder hun handtekening hebben gezet onder het burgerinitiatief, wordt bij deze actie betrokken. CAN overhandigt de kaarten aan de nieuwe formateur.

Els Borst
Diverse bekende Nederlanders ondersteunen de actie, waaronder advocaat Gerard Spong, Lousewies van der Laan, Boris van der Ham, Harry van Bommel en voormalig minister van Volksgezondheid, Els Borst. Ook het Astmafonds, de Nederlandse Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, Stivoro en de KNMG hebben hun steun toegezegd.

Zie ook:
CAN: Horeca houdt zich niet aan afspraken

Video

Reageer op dit artikel