video

NK Barista en NK Latte Art

Horeca

De musicals Mamma Mia! en Merrily We Roll Along van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen zijn allebei zeven keer genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2004. De uitreiking is op 10 mei tijdens het Musical Awards Gala 2004 in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De nominaties in dertien categorieën zijn verdeeld over zeventien musicalproducties. De stichting Musical Awards maakte de nominaties zondagavond bekend. In 2003 was de musical Sound of Music de grote winnaar. De productie werd beloond met beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol en voor beste ontwerp.

Na Mamma Mia! en Merrily We Roll Along met een aantal van zeven nominaties volgen The Lion King en Scheepsjongens van Bontekoe met zes nominaties. In de Schaduw van Brel maakt kans op vier onderscheidingen en Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen, Meneer en Pluk van de Petteflet drie. De producties Alleen Op De Wereld en Dolfje Weerwolfje zijn beide twee keer genomineerd. Eternity, 3 Musketiers, Het Hemelbed, Jungle Book, Nonsens Lieve Heren, Romeo en Julia en The Sound Of Music hebben allemaal kans op een onderscheiding.

De winnaar van een John Kraaijkamp Musical Award krijgt een bronzen beeld en een geldbedrag van 2500 euro. De jury bestaat dit jaar uit Jacques d’Ancona, Marjan Berk, Seth Gaaikema, Haye van der Heyden, Mary Michon, Tom Odems, Barrie Stevens en voorzitter Rob Wiegman.

Verder wordt er een Cubus Oeuvre Award uitgereikt. De nominatie voor deze onderscheiding wordt niet bekendgemaakt. Aan deze prijs is 12.500 euro verbonden. Vorig jaar ging de Cubus Oeuvre Award naar Liza Minelli voor haar hele loopbaan.

Video

Reageer op dit artikel