video

Margot Janse over… samenwerking met Ciel Bleu

Horeca

Dertig bedrijven zijn de dupe geworden van financiële problemen bij het recent gehouden paardenevenement Horse & Lifestyle in Drachten. Organisator Van Ettekovens Horse Events in Tolbert heeft drie weken na het evenement 50.000 euro tekort. H. van Ettekoven van de organisatie heeft donderdag bevestigd dat de schuldeisende bedrijven een deel van hun geld niet krijgen.

Volgens hem kwamen er tijdens de organisatie steeds meer kostenposten bij. Maar omdat er al contracten waren afgesloten, was het niet meer mogelijk het evenement af te blazen. Ook onduidelijkheid over contracten zouden Van Ettekoven hebben genekt. ,,Het inhuren van parkeerwachters en een geluidsinstallatie en het betalen voor mestafvoer kwamen er allemaal bij. Dat was niet afgesproken”, zei hij.

Van Ettekoven wil niemand de schuld geven, maar de brandweer, het Friesch Paarden Stamboek en het Fries Congrescentrum hebben volgens hem niet echt meegeholpen. ,,Van de brandweer moesten de deuren allemaal open. Er hebben 6000 mensen entree betaald, maar er waren zeker 10.000. Een deel liep zo naar binnen”, zei Van Ettekoven, die er privé voor 35.000 euro inzit.

Hij heeft een advocaat een saneringsplan laten opstellen. ,,Elk schuldeisend bedrijf moet akkoord gaan met die sanering. Zo niet, dan wordt er een curator aangesteld en komt de zaak voor de rechtbank. Eigenlijk hoop ik daar op, want dat pakt voor mij waarschijnlijk beter uit”, aldus Van Ettekoven.

Video

Reageer op dit artikel