video

Nieuwe kamers voor Hilton A’dam

Horeca

Druk bezochte evenementen organiseren in Rotterdam heeft veel weg van puzzelen. Zo vindt het traditionele eindfeest van de Dance Parade dit jaar op een andere locatie plaats dan voorgaande zomer, terwijl toen al werd uitgeweken, omdat de Lloydpier wegens bouwwerkzaamheden niet meer beschikbaar was.

Ook voor het reizend theaterfestival De Parade, Camping Rotterdam en muziekfestival Metropolis moet volgend jaar een andere plek worden gevonden. Het Museumpark waar traditiegetrouw De Parade neerstrijkt, is in 2005 en 2006 niet te gebruiken wegens de bouw van een parkeergarage. Behalve thuisbasis van De Parade is het Museumplein tijdens de zomer ook het domein van activiteiten als de Pleinbioscoop, Camping Rotterdam en het Zomerpodium.

Metropolis, sinds vorig jaar terug van weggeweest, vindt deze zomer voorlopig voor het laatst plaats in het Zuiderpark. Het park ondergaat een facelift, waardoor het muziekfestijn er volgend jaar zeker niet kan worden gehouden.

Grote evenementen organiseren in een stad waar veel wordt gebouwd en die voortdurend verandert, is niet eenvoudig, erkent de woordvoerster van Rotterdam Festivals.,,Het is lastig om elk jaar te verhuizen naar een andere locatie, maar we zullen ermee moeten leren omgaan.”

Ideeën over geschikte locaties voor de activiteiten die moeten verhuizen, worden afgestemd met de gemeente. ,,We zouden veel zaken het liefst midden in de stad houden, maar dat kan niet altijd. Gevolg is wel dat de grote festivals nu naar de periferie van de stad worden gedrukt en dat moet je als stad niet willen. Rotterdam heeft wel degelijk iets aan al die mensen die naar de stad komen.”

Meevaller voor de organisatie van de Dance Parade is dat de stoet dit jaar wel weer over de Erasmusbrug kan. Vorig jaar dimden de eerste geluidswagens op last van de politie hun volume, omdat de harde beats een te groot risico vormden voor de bewegende brug. Onderzoek heeft uitgewezen dat het technisch gezien geen enkel probleem is als de Dance Parade er overheen trekt, maar dat de Erasmusbrug dan wel gaat swingen. Zoals de brug ook beweegt als de deelnemers aan de Rotterdam Marathon erover heen gaan. Om onnodig bewegen van de brug te voorkomen, wordt in het protocol aanbevolen niet te veel geluidswagens tegelijk, met zware basmuziek, over de ‘zwiepende zwaan’ te laten gaan.

Video

Reageer op dit artikel