video

Boerma over culinair Tokio

Horeca

De achtste editie van de FFWD Heineken Dance Parade in Rotterdam is dit jaar met het uitvallen van de Love Parade in Berlijn de grootste van Europa. Het evenement, op 14 augustus, heeft veel nieuwe elementen. De aftrap is dit keer bijvoorbeeld al de avond tevoren met een openingsfeest op het stadsstrand aan De Boompjes in de Maasstad.

De organisatie liet weten dat op de Beachparty diverse internationaal bekende dj’s optreden, van wie de namen nog niet bekend zijn gemaakt. Het thema van de danceparade is Be My Guest.

Het traditionele eindfeest, net als vorig jaar op Katendrecht, krijgt deze editie een geheel nieuwe opzet. Het terrein bestaat voor het eerst uit zes verschillende gebieden, waar een bekende dj de avond samenstelt. Zij nodigen zelf ook weer collega’s uit, waarmee zij het liefst draaien. Van Michel de Heij, Hitmeister D., Marnix en Dreazz is het al bekend dat zij een van de zes zogeheten area’s zullen bemannen.

Het thema Be My Guest is ook door de gemeente overgenomen, want Rotterdam heeft honderden Britse danceliefhebbers in samenwerking met een Engels muziekblad uitgenodigd naar het feest te komen.

Vorig jaar kwamen ruim 400.000 bezoekers naar Rotterdam om de karavaan van versierde wagens met dj’s en danseressen te zien. De 38 trucks tellende parade was de langste en heetste ooit.

Video

Reageer op dit artikel