video

Hollandia

Horeca

Op 28 november organiseert het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) in Sittard de Nationale Biertapfinale. Tachtig deelnemers strijden om de titel ‘Toptapper van Nederland’. Op de nieuwe site Toptappers.nl is te zien wie er meedoen aan de wedstrijd en welke cafés ze vertegenwoordigen.

Hollandia

Wie tapt het mooiste pilsje en mag zich een jaar lang toptapper van Nederland noemen? Eind november zal het bekend zijn. In de Stadsschouwburg van Sittard strijden tachtig deelnemers om de hoogste eer op tapgebied. Radioman Erik de Zwart presenteert de 54e uitgave van de Nationale Biertapwedstrijden. Anders dan voorgaande jaren zijn aan de finale geen voorronden vooraf gegaan. De deelnemers aan de finale zijn aangewezen door de bierbrouwers, verenigd in het CBK.

De nieuwe opzet heeft inmiddels tot een tegenreactie geleid. Oud-organisator Jan de Rooy, coördinator Dick Wildeman en de vaste juryleden van de biertapwedstrijden hebben inmiddels diverse eigen biertapwedstrijden georganiseerd. Zij streven naar een eigen finale tijdens één van de komende horecavakbeurzen, Horecava of BBB.

Volgens CBK-voorlichter Henri Reuchlin is iedereen vrij om biertapwedstrijden te organiseren. ,,Als dit soort initiatieven vanuit de ondernemers komen is dat natuurlijk hartstikke goed. Het komt de bierbehandeling in zijn algemeenheid alleen maar ten goede. Maar er is maar één officiële finale. En dat is de finale van de brouwers zelf. Dat de situatie voor sommige ondernemers een beetje verwarrend is kan ik wel begrijpen. Dit is een overgangsjaar.’

De Nationale Biertapfinale start op 28 november om 12:30 uur in de Stadsschouwburg, Mgr Claessenstraat 2 in Sittard.

Video

Reageer op dit artikel