artikel

Hunebedkamer is geen grafkelder

Hotel

Het verbaasde hotelier Marc van Kempen dat nog niemand op het idee van een kamer in hunebedstijl was gekomen. Zo kon hij in hotel Stadskanaal de eerste hunebedkamer introduceren. Het was geen wereldnieuws, maar de publiciteit eromheen heeft hem geen windeieren gelegd. De kamer, die een item was op de vakantiebeurs in 2007 en nu een jaar in gebruik is, heeft meer dan 80 procent bezetting.

Hunebedkamer is geen grafkelder

Bekijk hier de fotoreportage

De hunebedkamer is in de eerste plaats een slim initiatief geweest. Vooral ook omdat Van Kempen direct samenwerking zocht met het Hunebedcentrum in Borger, waar hij met Harry Wolters overeenkwam een ontwerpwedstrijd voor de kamer uit te schrijven. De aankondiging van de wedstrijd leverde uiteindelijk 33 deelnemers op, waarvan de winnaar als beloning haar ontwerp zag uitgevoerd en een gratis weekendje weg kreeg in Best Western-hotel naar keuze.

Een nacht in de hunebedkamer kost €120,- meer dan een gewone kamer, en het is de best bezette kamer van hotel Stadskaneel. Er is een hunebedkamerarrangement voor €129,- met twee overnachtingen, twee keer ontbijtbuffet, twee maal diner en met kortingsvouchers voor uitstapjes, onder meer naar de hunebedden.

Reageer op dit artikel