artikel

Frederiksoord, Frederiksoord

Hotel

Hotel-restaurant Frederiksoord is sinds kort in handen van chef-kok Christian van Staveren (l). Met een jong team blaast hij het Drentse bedrijf nieuw leven in met à-la-carterestaurant Fréderique en brasserie F. Zus Marie-Claire en vader Martin (eigenaar party- en vergadercentrum De Punter in Giethoorn) ondersteunen hem achter de schermen.

Frederiksoord, Frederiksoord

De 25-jarige chef wil koken ‘voor iedereen die graag lekker wil eten’. Ervaring deed hij op in hotel De l’Europe en het Okura in Amsterdam. Verder is hij vinoloog en volgde hij de Academie voor Gastronomie. Voor wie de geheimen van de keukenmeester wil leren kennen, is er de chefs table in de keuken.

Souschef is Wilco Hoekman, die eerder werkte voor Imko Binnerts en restaurant The Dylan in Amsterdam. Almar Wessels (r) is als maître aangetrokken. Wessels is afkomstig van De Oude Raadskelder in Oldenzaal en won in 2008 de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs.

Het hotelgedeelte (11 kamers) moet nog worden gerenoveerd. Het is wachten op diverse vergunningen, o.a. van Monumentenzorg. Het pand, in 1770 al een tapperij, is namelijk een rijksmonument.

Majoor van Swietenlaan 20. Tel. (0521) 38 15 00. www.hotelfrederiksoord.nl. Capaciteit: restaurant 40 couverts; private dining 10; chefs table 8; terras 64. Prijsindicatie: hoofdgerechten €26,- tot €39,-. Brasserie geopend vanaf 9.30 uur; ma gesloten. Restaurant vanaf 18.00 uur; zo/ma gesloten.

Reageer op dit artikel