artikel

Hotelkamers met de mooiste uitzichten

Hotel

Bij het boeken van een hotel wegen niet alleen de prijs en de faciliteiten van een accommodatie mee. Boekingssite Hotels.com analyseerde de hotelbeoordelingen op haar website en merkte dat vooral de locatie van een hotel, maar zeker ook het uitzicht vanuit een hotelkamer erg belangrijk wordt gevonden door reizigers. De site ging op zoek naar hotels op imponerende locaties, waar de gasten vanuit hun hotelkamer kunnen genieten van adembenemende uitzichten.

Hotelkamers met de mooiste uitzichten

Science fiction

Hongkong is volgebouwd met spectaculair verlichte wolkenkrabbers. Als de duisternis intreedt en de verlichting aan gaat verandert de stad tot een plaatje dat rechtstreeks uit een science fiction film zou kunnen komen. De metamorfose van de stad wordt echt indrukwekkend wanneer men deze aanschouwt vanaf het balkon van een hotelkamer in het InterContinental Hongkong. Dit hotel wordt niet alleen vanwege haar faciliteiten tot de beste hotels ter wereld gerekend, maar zeker ook vanwege de fantastische uitzichten op Victoria Harbour en Hongkong Island.

Verzonken stad

De Phang Nga Bay, gelegen tussen het Thaise eiland Phuket en het vasteland van Thailand, herbergt honderden rotspartijen die tientallen meters boven de zeespiegel uitsteken. Jaren geleden was het mogelijk om door dit bergachtige landschap te lopen, tegenwoordig vormen de toppen die nog boven het wateroppervlak te zien zijn prachtige vergezichten. Op een rustig strand in Thai Muang in het zuiden van Thailand is het Aleenta Resort & Spa gelegen. Het hotel biedt uitzicht op de bijzondere baai. Bovendien hebben de meeste suites in dit resort een private pool, zodat gasten ongestoord kunnen genieten van de indrukwekkende omgeving.

Arabische schoonheid

De historische stad Fez, één van de vier Marokkaanse koningssteden, ligt tussen de heuvels in het noorden van Marokko. De witte muren en de talloze steegjes en patio’s geven de stad een onvergetelijke uitstraling. De groen getinte daken van Al-Karaouine, de oudste universiteit ter wereld die gesticht werd in 859, lijken het centrum een extra dimensie te geven. Ook in het luxe Sofitel Palais Jamais Fez blijft de authenticiteit van de stad gewaarborgd. Het hotel werd oorspronkelijk gebouwd in 1879, geheel in Moorse stijl. Dit architectonische juweeltje heeft haar typerende stijl behouden en biedt haar gasten bovendien een idyllisch uitzicht over de historische stad.

In de wolken

De onwerkelijke Incastad Machu Picchu ligt op het dak van een Peruaanse bergketen. De steile omringende valleien geven bezoekers van de stad het gevoel op wolken te lopen. De stad werd bewoond tot aan de Spaanse verovering van het gebied in 1532. Inca’s bereikten de stad via een steil bergpad. De voettocht, die ook tegenwoordig nog kan worden afgelegd, nam een aantal dagen in beslag. Na de lange inspanning zal een overnachting in de Machu Picchu Sanctuary Lodge een verademing zijn. Deze bijzondere lodge ligt op de grenzen van de oude ruïnes van Machu Picchu, en biedt een onvergetelijk uitzicht op de Huyana Picchu berg en de Urubamba rivier.

Reageer op dit artikel