artikel

Aan de Oever, Dalfsen

Hotel

Bij de nieuwe brasserie Aan de Oever van congreshotel Mooirivier is het woord streekgebonden op zijn plaats. Werkelijk alles heeft een link met het omringende landschap: het uitzicht over de Overijsselse Vecht en de loungebanken van duurzaam NobelWood van een houtverwerker uit Dalfsen, die er zelfs een Europese innovatieprijs mee in de wacht sleepte.

Aan de Oever, Dalfsen

De nieuwe chef-kok Richard Gort werkt bij voorkeur met producten van kwekers en boeren uit de buurt. Zo graast het Vechtdal-rund aan de omliggende rivieroevers, worden de aardbeien geleverd door een fruitteler om de hoek en de asperges gestoken op het land van de buurman. Met de nieuwe aanlegsteiger is het terras ook per boot bereikbaar. De gasten zitten er praktisch met de voeten in het water.

‘Alles bij elkaar is het een mooi stukje Overijssel’, zegt directeur Francis Hoekendijk. ‘Het water betrekken we bij het hotel met activiteiten voor zowel leisure- als zakelijke gasten. Op 3 juli organiseren we het evenement Jazz aan de Vecht in onze concertzaal; de after party houden we aan het water. We doen aan lifecooking, organiseren een drakenbootrace voor groepen en bieden kanovaren aan.’

Oude Oever 10. Tel. (0529) 47 87 77. www.mooirivier.nl. Capaciteit: brasserie 30 couverts; terras 60. Prijsindicatie: driegangen à la carte keuzemenu €32,50. Dagelijks geopend voor lunch 12.00-15.00 uur en diner 18.00-21.00 uur.

Reageer op dit artikel