artikel

Biografie Hendrik Bosch

Hotel

General manager Hendrik Bosch van het Amstel Hotel in Amsterdam gaat met pensioen. Dat laat Intercontinental Amstel Amsterdam weten in een persverklaring. Meer weten over Hendrik Bosch?

Biografie Hendrik Bosch

Hendrik Bosch, is, zoals hijzelf zegt, opgegroeid in het hotel-restaurant. Hij begon zijn carrière bij Hotel Restaurant Prinses Juliana in Valkenburg, onder leiding van de befaamde patron Fons Stevens. Na hier twee jaar werkzaam te zijn geweest, stapte hij over naar het twee Michelin sterren restaurant Chateau Neercanne in Maastricht. Hij verliet in 1968 het Limburgse voor het buitenland. Zo was hij drie jaar Restaurant Manager van ‘La Belle Epoque’ in het InterContinental in Dusseldorf, waar de legendarische hotelier Georg Rafael Algemeen Directeur was. Portugal, Engeland, Tunesië en Zuid-Afrika waren springplank voor een oversteek naar Dubai. In dit emiraat werd Bosch in 1978 (reeds voor de opening) aangesteld als Algemeen Directeur van het Dubai International Hotel, met als eigenaar Sjeik Rashid Al Maktoum. In 1980 werd dit hotel een “Member of the Leading Hotels of the World”.

Nog vele andere ‘Leading Hotels of the World’ werden onder Bosch’ bezielende leiding zeer succesvol. Van 1986 tot 1989 was Hendrik Bosch General Manager van het luxueuze boutique hotel Plaza Athénée in New York. Na het vertrek van Chef de Cuisine Daniël Boulud naar het roemrijke ‘Le Cirque’, haalde hij – met daverend succes – de wereldbefaamde Franse Rostang familie (2 en 3 Michelin sterren) binnen.

In 1989 verruilde Bosch het Amerikaanse continent voor het Aziatische. Hij werd Algemeen Directeur van het tot het Mandarin Oriental behorende Excelsior Hotel in Hong Kong. Van 1990 tot 1991 was Bosch als Algemeen Directeur voorafgaande aan de opening verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het totaal concept en het aannemen van management en personeel voor het Island Shangri-La, eveneens in Hong Kong.

Van 1991 tot 2004 woonde en werkte Hendrik Bosch in Thailand. In 1991 werd hij aangetrokken door de First Pacific Davis Company als Director of Operations en General Manager, verantwoordelijk voor het opzetten van een nieuwe hospitality division, bestaande uit de Phuket Yacht Club, Hotel and Beach Resort, Baan Taling Ngam Hotel and Villa Resort, Le Meridien Hotel in Phuket, de Pantip Court Executive Residences in Bangkok en de Pacific City Club in Bangkok. De president van de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij, David Davis, gaf Bosch de opdracht om een concept te ontwikkelen voor een exclusieve club, vergelijkbaar met de China Club in Hong Kong. De Pacific City Club werd de beste in haar soort in Bangkok. Naast zijn activiteiten voor First Pacific Davis wist Bosch nog tijd en energie te vinden voor het openen van een eigen restaurant in Bangkok.

Hendrix@26 Restaurant, was een droom die in vervulling ging, zoals iedere hotelier ervan droomt ooit een eigen restaurant te hebben.

In oktober 2000 werd Hendrik Bosch aangesteld door de Thaise Imperial Hotels Group. Hij was twee jaar lang General Manager van het ‘state of the art’ Hotel Plaza Athénée in Bangkok, dat onder zijn leiding zijn deuren opende in november 2000. In 2002 werd het hotel onder meer bekroond met de 5 Star Diamond Award. In 2002 trad Bosch aan als Algemeen Directeur van het Imperial Queens Park Hotel, het vlaggenschip van de Imperial Hotels Group en grootste hotel in Bangkok, met 1.400 kamers (waaronder 150 suites), acht restaurants, ruime conferentie en banqueting faciliteiten.

In april 2004 keerde Hendrik Bosch terug naar Nederland. Op verzoek van InterContinental Hotels Group werd hij General Manager van het Amstel Hotel.

Reageer op dit artikel