artikel

Boshotel Overberg, Overberg

Hotel

Boshotel Overberg is een viersterrenhotel aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. De familie Kramer, eigenaar van de naastgelegen brasserie De Holle Boom, heeft het zo duurzaam mogelijk gebouwd en geïntegreerd in de natuur.

Boshotel Overberg, Overberg

Door het grasdak kan er voor de koeling worden volstaan met een topkoelingsysteem. Bovendien is er geen airconditioning nodig. De kamers hebben aan de buitenkant houten jaloezieën, waardoor deze ook geen airco nodig hebben.

Twee van de 26 kamers zijn bruidssuites, met o.a. een tweepersoonsbad en –douche, open haard, lcd met dvd en een zithoek met bank. De gasten kunnen zich uitleven in de wellnessruimte met een turks stoombad, sauna, solarium en beautysalon. In plaats van fitness wi-en ze op een grote muur. ,,Eigenlijk is ‘t meer een gimmick, maar er wordt flink gebruik van gemaakt.

Voor een rondje golfen hoeven de gasten niet naar buiten’’, aldus Marco Kramer (links). Ervaring deed hij op bij o.a. Campanile en Golden Tulip en werkte als consulent bij KHN. Sinds 2008 is hij terug om het bedrijf van z’n ouders Henk en Joke over te nemen.

Dwarsweg 63b. Tel. (0343) 47 55 47. www.boshoteloverberg.nl. Capaciteit: 26 kamers; restaurant 60 zitplaatsen; terras 300 m2. Prijsindicatie: tweepersoonskamer €115,-; bruidssuite €195,- exclusief ontbijt €15,- p.p.

Reageer op dit artikel