artikel

Estheréa, Amsterdam

Hotel

Viersterrenhotel Estheréa aan de Singel is door de aanbouw van twee panden uitgebreid met 22 hotelkamers, een suite annex vergaderzaal, een fitnessruimte, een glazen lift en een ondergrondse parkeergarage. De oude en nieuwe panden zijn aan de achterkant met elkaar verbonden, de entree van de nieuwbouw komt daardoor uit op de Spuistraat.

Estheréa, Amsterdam

Sinds 1997 zwaait Esther Esselaar met zus Caroline en broer Jan-Willem de scepter over het grachtenhotel, dat vanaf de oprichting in 1942 in familiehanden is. De derde generatie is erg tevreden over het resultaat.

Esther Esselaar. ‘De nieuwbouw sluit naadloos aan op de bestaande panden uit de zeventiende eeuw. Het oogt als één geheel. De luxe afwerking van de kamers met sierlijke lijsten en handgesneden houtwerk is doorgevoerd tot in detail. We zijn ook erg blij met de Suite van Oranje die we in een boardroom voor twintig personen kunnen veranderen. Het luxe kingsize bed wordt verticaal opgeborgen in de handvervaardigde houten kastenwand. Er is absoluut vraag naar een boardroom in een aparte omgeving.’

Estheréa springt in op de nieuwste ontwikkelingen en is in februari gestart met een eigen online community ‘Friends of Estheréa’.

Singel 303-309. Tel. (020) 624 51 46. www.estherea.nl; www.friendsofestherea.nl. Capaciteit: 92 kamers; 1 suite. Prijsindicatie: tweepersoonskamer vanaf €150,- tot €300,- voor de suite.

Reageer op dit artikel