artikel

Frisse wind door hotel The Grand

Hotel

Het was tijd voor een frisse wind door het hotel’, zegt Woltering, gm van The Grand. De renovatie wordt dan ook groots aangepakt.

Frisse wind door hotel The Grand

Woltering: ‘Alle 178 kamers worden opgeknapt, het restaurant gaat volledig op de schop. De lobby is al klaar en heeft nu een strakke, moderne inrichting.’

Als alles goed gaat, is de renovatie over een jaar afgerond. ‘We investeren ongeveer 32 miljoen euro’, zegt Woltering. Het opknappen van The Grand heeft te maken met de herpositionering van moederbedrijf Sofitel.

‘We willen tot het absolute topsegment horen, de top 10 van Europa. Daarom komen er ook bijvoorbeeld meer suites in het hotel. Gasten die hier met hun privéjet aankomen, verblijven graag in zo’n ruime kamer.’

The Grand heeft een rijke historie. Ruim vierhonderd jaar geleden werd het hotel gebouwd, vervolgens heeft het dienstgedaan als stadhuis en in 1992 is het opengegaan als het hotel dat we nu kennen.

Vele beroemde gasten wisten de weg naar het hotel – gelegen middenin de rosse buurt – al te vinden. ‘We zijn heel discreet over onze gasten, maar iedereen weet bijvoorbeeld dat koningin Beatrix hier is getrouwd, Michael Jackson hier heeft gelogeerd en laatst verbleef actrice Jennifer Aniston hier.’

De Franse architect Sybille de Margerie is aangetrokken voor de nieuwe aankleding. Zij werkt samen met de designacademie uit Eindhoven. ‘Iedere kamer krijgt een eigen uitstraling, een eigen kleur en een kunstwerk aan de muur.’

Het is geen toeval dat een Franse architect is aangetrokken. ‘Sofitel is een Franse keten en dat willen we graag benadrukken. Denk aan goede Franse wijnen en de Franse keuken. Overigens allemaal in combinatie met Nederlandse aspecten hoor. We zijn er trots op dat we hier in Amsterdam staan.’

Met de nieuwe, strakkere inrichting wil Woltering een statement maken. ‘Je ziet van de buitenkant ons statige gebouw en binnenin is alles juist strak en modern. Een verrassing voor de gasten.’

Woltering heeft overigens nog een verrassing voor zijn gasten. ‘Het restaurant gaat 20 november dicht omdat het opgeknapt en vergroot wordt. Dan gaan we tijdelijk de Raadzaal gebruiken als restaurant.’ In de zaal, waar koningin Beatrix is getrouwd, wordt ook een expositie gemaakt met beelden uit het verleden van de Raadzaal.

Reageer op dit artikel