artikel

Groeten uit Dubai

Hotel

De hotelscene in Dubai is wel even wat anders dan in Leeuwarden, merkt Yvonne Boots tijdens haar stage in de Arabische miljoenenstad. Eilanden in de vorm van palmbomen, de grootste en meest luxe hotels ter wereld: the business is booming en the sky is the limit. Ook bij haar stagehotel Courtyard by Mariott kan alles beter, groter en luxer.

Groeten uit Dubai

Studenten aan de hotelschool kiezen hun stage, zo lijkt het, op één criterium: hoe verder weg hoe beter. De komende weken mailen studenten hun ervaringen tijdens een hotelstage over de grens naar missethotel.nl. Deze week: Yvonne Boots, medewerkster Front Office bij het Courtyard by Marriott in Dubai.

Curriculum Vitae:

Naam: Yvonne Boots

Leeftijd: 21

Opleiding: International Hospitality Management aan Christelijke Hogeschool Nederland (CHN) Leeuwarden

Stageplaats: Dubai, Courtyard by Marriott Green Community Dubai

Duur stage: 10 maanden

Studie jaar: 4de

Afstudeerjaar: 2008

Waar werk je en wat doe je daar?

‘Ik doe mijn stage op de afdeling Front Office van het Courtyard by Marriott. Op deze afdeling heb je erg veel contact met de gasten en ben je het eerste en laatste aanspreekpunt, wat vaak ook de belangrijkste momenten van de gasten zijn.’

Waarom helemaal naar Dubai?

‘Al vrij snel wist ik dat ik mijn eindstage in Dubai wilde gaan doen. Dubai, omdat de hotelindustrie daar zo snel groeit en er heel erg veel te leren is. Dubai is, vergelijkbaar met CHN Leeuwarden, multi-cultureel en je komt heel veel verschillende nationaliteiten tegen, wat ik erg leuk vind. Ik heb gekozen voor Marriott omdat dit bedrijf mij erg veel mogelijkheden geeft voor na mijn stage. De doorgroeimogelijkheden zijn hier groot wat erg voordelig is voor na het afronden van mijn stage.’

Wat zijn jouw doorgroeimoegelijkheden?

‘Marriott investeert in haar associates en geeft veel trainingen. Na mijn stage ben ik ook direct klaar met mijn school, dus Marriott is een goede keus om door te groeien. Op het CHN is het zo dat je pas stage loopt in het laatste jaar van je studie, en dan het hele jaar. Dit omdat je als student voor dat je op stage gaat alles kunt afronden qua theorie. Vele stagaires krijgen na hun stage een baan aangeboden en dit is erg positief voor de werkgever als diegene niet meer terug naar school hoeft en direct aan het werk kan.’

Dubai is berucht om de hotelindustrie, wat merk je daarvan?

‘Booming & booming & booming business. Hotels schieten hier de grond uit; Marriott opent binnen 2 jaar 4 nieuwe hotels in Dubai. Toch had ik verwacht dat alles wat meer ‘af’ zou zijn. Vrijwel overal zijn werkzaamheden, en alles is nog een grote bouwput.’

Is de Arabische hotellerie anders dan de Nederlandse?

‘De werknemers in de gastvrijheidsindustrie zijn van alle nationaliteiten; het is multi-cultureel. Niks is teveel hier, het kan altijd beter, groter en luxer. In één zin: a great experience where the sky is the limit!’

Wat leer je van die multi-culticultuur?

‘Door alle verschillende culturen leer je verschillende omgangsmanieren van verschillende mensen. Hierdoor leer je hoe om te gaan met verschillende mensen en ze op de juiste manier te benaderen. In Marriott werkt iedereen als een team, met meerdere mensen bereik je veel meer dan een individu en samen bereik je ‘the Goal’.’

Dat klinkt allemaal hosanna, is er niets dat tegenvalt, niets dat je mist?

‘Het verkeer, de enorme files. Je bent erg afhankelijk van taxi’s, die niet altijd even makkelijk te vinden zijn. Voor elk uitje neem ik een taxi, ik had niet verwacht dat ik mijn fietsje in Nederland zou gaan missen. En ik mis toch wel de gezellige kroegjes. Hier is toch alles luxe en groots. Niet even een terrasje pakken en daarna de kroeg in met vrienden en vriendinnen.’

Bekijk andere stagemails:

Reageer op dit artikel