artikel

Groeten uit Fort Lauderdale

Hotel

‘Een barkeeper of kelner verdient hier meer dan een supervisor’, zegt Ralph ten Broeke over de fooiencultuur in Amerika. Ralph, student aan de Hotelschool, heeft zijn draai inmiddels wel wel gevonden in het Hilton Fort Lauderdale Beach resort. ‘Ze hebben me een baan aangeboden.

Groeten uit Fort Lauderdale

Curriculum Vitae

Naam: Ralph ten Broeke

Leeftijd: 22 jaar

Opleiding: International Hospitality Management aan de Christelijke Hogeschool Nederland te Leewarden

Stageplaats stad/land/keten: Fort Ladauderdale, USA, Hilton Hotels

Type stage: Management stage in F&B

Duur stage: 12 maanden

Studiejaar: vierdejaars

Afstuderen: December 2007

Omschrijf het hotel eens waar je werkt

Het resort is volledig van suites en residences voorzien, gelegen aan Fort Lauderdale’s exclusieve North Beach. Sinds 20 januari 2007 is Hilton Fort Lauderdale Beach Resort een feit. Het is het eerste en tot nu toe enige resort van Hilton waar de reizigers van het bekende Hilton HHoners reward programma kunnen verblijven en daadwerkelijk van alle gemakken van het uitgebreide leisure spectrum kunnen genieten.

Wat is je rol binnen de organisatie?

Mijn stage houd in dat ik elke F&B afdeling vanuit management perspectief te zien krijg. Van het Restaurant naar Stewarding naar In Room Dining en Private Dining. Met als afsluiter een blik achter de schermen in Accounting. Ik houd me bezig met payroll, hiring and firing, scheduling, ordering van paper goods voor de gehele F&B afdeling.

De hotellerie in Fort Lauderdale is…

…nieuw en sterk in opkomst. Er wordt hier aan de Berach Boulevard flink gebouwd en alle grote topmerken en investeerders willen erbij zijn. Donald Trump is een selectie van resorts en condominums aan het bouwen, W van Starwood zal spoedig openen. En een paar blokken hier vandaan staat het net geopende St. Regis de laatste kinderziektes weg te werken. Aan concurrentie geen gebrek. Allemaal gelegen aan de Beach Boulevard.

Wat zie je in de resorts wat je in Europa niet ziet?

De fooiencultuur. 18 procent gratuity is acceptabel. Werknemers ambiëren niet vaak een management functie gezien het feit dat kelners of bartenders vanwege de tips toch meer geld verdienen dan hun supervisors.

Bevalt het je?

Het werk bevalt zeer goed en overteft de verwachtingen, de mensen zijn behulpzaam en vriendelijk. Over het leven naast het werk… het is eigenlijk net vakantie, alleen leuker. Er is hier te veel te doen, te zien en te beleven, het leeft hier. De stad heeft veel verschillende culturen, smaken en dynamische uitgaansgelegenheden. Het is hier fantastisch.

Ze hebben je een baan aangeboden. Wat doe je?

Ik ben 22, woonachtig in Fort Lauderdale, Florida. South Beach is een uur rijden hier vandaan, het is hier altijd druk, er is zon, zee en strand. Hoe zou men het hier niet naar de zin kunnen hebben? Aan de andere kant zijn er nog zovaal steden te zien, en plaatsen te bezoeken dat ik het elders ga proberen. Misschien een jaar naar Barcelona en dan verder studeren. Wie weet, de tijd zal het leren.

Bekijk andere stagemails:

Reageer op dit artikel