artikel

Groeten uit Kirgizië

Hotel

Wel eens gehoord van het Hyatt Regency Bishkek? Dit hotel is een jaar lang de woon- en werkplek van Marie Eckert, vierdejaars student aan de Hoge Hotelschool Den Haag. Hoe is het om stage te lopen in Kirgizië, (officiële naam Kirgizische Republiek), een land dat grenst aan Oezbekistan, Kazachstan, China en Tadzjikistan.

Groeten uit Kirgizië

Curriculum Vitae

Naam: Marie Eckert

Leeftijd: 23

Nationaliteit: Duits / Nederlands

Opleiding: Hoge Hotelschool in Den Haag (Hogere Hotelschool Den Haag)

Stageplaats: Hyatt Regency Bishkek (Kyrgyz Republic)

Type stage: Corporate Traineeship

Duur stage: januari 2007 tot januari 2008

Studiejaar: 4de

Afstuderen: September 2007

Waarom Kirgizië of all places?

,,Nou, het is een land en een gebied op de aarde waar ik nog nooit was geweest. Onbekend, maar relatief veilig. Ik leer een nieuwe taal (Russisch), en het belangrijkste: Het is een goede mogelijkheid om door te groeien: Hyatt Regency Bishkek is qua service het op één na beste hotel in de Hyatt keten.’’

Valt het mee of tegen?

,,Het is leuker dan verwacht, maar niet altijd even makkelijk.’’

Wat valt mee? En wat tegen?

,,Meevaller: De mensen zijn super aardig en gezellig. Hier is elke week wel een feestje! Tegenvaller: Het openbaar vervoer (kleine busjes die privé routes rijden), de taalbarrière – er wordt amper Engels buiten het hotel gesproken, en de armoede die hier overal te zien is. Daarom ben ik zo’n beetje aan het hotel gebonden, ook in mijn vrije tijd.’’

Wat leer je?

,,Ik werk in iedere afdeling een tijdje en mag zelf beslissen in welke afdeling ik tot manager wordt opgeleid. Ik zie dus alles in het hotel, op alle managementniveaus. Verder ben ik betrokken bij alle trainingsprogramma’s van Hyatt en ik volg een cursus Russisch. En in mijn vrije tijd leer ik wodka drinken.’’

Zou je deze stageplek aanraden aan medestudenten?

,,Ja en nee. Hangt er vanaf hoe je zelf bent. Als je het leuk vindt om te koken en eten in de bergen en je niet ergert aan wc’s zonder spoelwater, dan heb je zeker een super leuke tijd hier. En als je al een beetje Russisch spreekt, is dat ook wel handig. Ik spreek de taal nu wel redelijk, maar in het beginwas het wel zwaar.’’

Wat zijn je carrièreplannen na je opleiding?

,,Een management positie, zeker weten!’’

In Kirgizië?

,,Waarschijnlijk niet, maar ik kom zeker nog eens terug voor vakantie, want ik heb hier echt heel lieve vrienden gevonden!’’

Bekijk andere stagemails:

Reageer op dit artikel