artikel

Groeten uit Rome

Hotel

Elke ochtend een verse espresso op weg naar haar werk, en dan langs de groentenman die al een appeltje heeft klaargelegd. Ceres Bosman geniet van het dagelijkse leven in Rome, maar daarnaast is het hard werken in het St. Regis hotel: ‘Wat de Tour is voor wielrennen, is St. Regis Rome voor de hospitality-industrie!

Groeten uit Rome

Studenten aan de hotelschool kiezen hun stage, zo lijkt het, op één criterium: hoe verder weg hoe beter. Zij mailen hun ervaringen tijdens een hotelstage over de grens naar missethotel.nl. Deze week: Ceres Bosman, supervisor Housekeeping in Rome.

Curriculum Vitae:

Naam: Ceres Bosman

Leeftijd: 19

Opleiding: Hoge Hotelschool Maastricht

Stageplaats: Rome, Italië, St. Regis Grand Hotel Roma

Duur stage: 5 maanden

Studie jaar: 3de

Afstudeerjaar: 2009

Waar werk je en wat doe je daar?

‘De eerste van de in totaal vijf maanden, die er nu opzit, heb ik meegelopen op alle afdelingen die de Rooms Division Departement tot haar beschikking heeft. Als kamermeisje, facchino, conciërge, frontoffice medewerker, backoffice medewerker en in het kantoor van de housekeeping. Vanaf nu ga ik 4 maanden werken als Governante ofwel ‘supervisor van The Housekeeping Department’. Eén van de belangrijkste redenen dat ik voor de housekeepingafdeling heb gekozen, is dat gezien het werk het personeel niet altijd even gemotiveerd is. Door er voor te zorgen dat zo’n team wél gemotiveerd is en dus in groepsverband goed werk af levert, zullen mijn management vaardigheden hier uitstekend ontwikkeld worden.’

Waarom dit hotel?

‘Ik ben altijd al een grote fan van Italië geweest, dus voor mij was het al snel duidelijk dat dit het land was waar ik graag mijn stage wilde gaan volgen. Toen ik mij verder verdiepte in de stagebedrijven, die Hotelschool Maastricht tot haar beschikking heeft, sprong voor mij het St. Regis overal bovenuit. De luxe, de ambiance, het exclusieve… Ik heb de site uitgebreid bekeken en veel vragen gesteld aan de stagebegeleider. Uiteraard heb ik ook alle stageverslagen gelezen van de stagaires die mij zijn voorgegaan in het St. Regis en toen wist ik het helemaal zeker! St. Regis Grand Hotel Roma wordt mijn stageplek!’

Hoe is het om in een stad als Rome te wonen?

‘Ik was hiervoor al een keer in Rome geweest dus ik wist wat ik kon verwachten. Daarentegen heb ik mijn huis via internet gevonden dus dat was nog maar even afwachten. Nu woon ik met een heel aardige Italiaan en met een vrouw uit Florida, 5 minuten lopen van mijn werk vandaan. Het leven hier ‘da Roma’ is geweldig! Overal kleine marktjes, terrasjes, vriendelijke mensen, concerten en een zeer rijke cultuur. Er is hier geweldig veel te zien en ik geniet er met volle teugen van!’

Heerst er een Italiaanse sfeer onder het personeel?

‘Het St. Regis is onderdeel van Starwood en dus internationaal. Wel merk je achter de schermen het temperament van de Italianen duidelijk. Alles wordt net even wat harder gezegd, alles komt uit het hart en er wordt veel met handgebaren gesproken. Maar dat zijn Italianen hè?!’

Wat leer je bij St Regis wat je niet ergens anders kan leren?

‘Hospitality op het hoogste niveau. Wat de Tour de France is voor wielrennen is het St. Regis Rome voor de Hospitality industrie! De TOP!’

Dicht bij en toch ver weg. Mis je thuis?

‘Uiteraard mis ik mijn vrienden en familie, maar daarnaast mis ik kaas, pindakaas en dropjes. Desalniettemin heeft Rome toch wel alles wat ik echt nodig heb hoor!’

Wat heb je nodig?

‘Iedere ochtend, bij mijn vaste barretje, haal ik een overheerlijk kopje espresso en een lekkere cornetto. Vervolgens loop ik over de markt heen waar mijn vaste groenteman al een appeltje of een banaantje voor me heeft klaargelegd zodat ik zo door kan lopen… Zie je dit in Nederland gebeuren?’

Bekijk andere stagemails:

Reageer op dit artikel