artikel

Ik ga op vakantie en neem mee…..

Hotel

Nederlanders nemen steeds vaker een berg elektronica mee in de vakantiekoffer. Internetwinkel Bol heeft uitzocht dat de vakantieganger gemiddeld 9,5 kilo aan digitale camera’s, telefoons, opladers, laptops, mp3-spelers en dvd-spelers meezeult. Volgens Bol blijft lezen en puzzelen toch veruit het populairst.

Ik ga op vakantie en neem mee…..

Bij gezinnen met basisschoolkinderen zijn draagbare dvd-spelers, spelcomputers en bijbehorende games in trek als vakantievermaak. De laptop gaat ook steeds vaker mee op reis.

Iets meer dan 30 procent van de laptopgebruikers neemt er een mee om films te bekijken. Verder gebruikt hij hem om te e-mailen, te surfen op internet en er spelletjes op te spelen tijdens vakantie.

Volgens Bol gebruiken de vakantiegangers hun multimedia-apparatuur niet alleen voor amusement, maar wordt er tijdens de vakantie ook mee gewerkt. De grens tussen werk en privé vervaagt steeds meer, concludeert de internetwinkel.

Bol.com liet Goos Marketing Research onderzoek doen onder ruim vijfhonderd mensen. Van de ondervraagden gaf 71 procent aan deze zomer op reis te gaan. Bol zegt in de aanloop naar de zomervakantie 30 procent meer elektronica te hebben verkocht.

Reageer op dit artikel