artikel

Inntel, Zaandam

Hotel

Het nieuwe Inntel Hotels Amsterdam Zaandam, zoals de officiële naam luidt, is een vrolijke stapeling van verschillende groene, houten Zaanse huizen. Het bijzondere ontwerp is vertaald naar een strak en eigentijds interieur, dat aansluit bij alle historische elementen van de omgeving.

Inntel, Zaandam

Iedere kamer heeft zijn eigen concept. Alles is erop gericht dat gasten de historie van de Zaanstreek beleven. Aan de wanden zwart-witbeelden van historische gebouwen of arbeiders aan het werk in de fabriek. Maar ook kleurrijke prenten van de producten (chocolade, mosterd, kaas) waarom de Zaanstreek bekendstaat.

De luxe kamers zijn uitgerust met een ruime badkamer, sommige met regendouche en sauna, maar ook met extra grote bedden en design fauteuils. De lobby en bar-restaurant Puur Saen – met terras aan het water – zijn afgewerkt met hout in de Zaanse kleuren.

Chef-kok Olaf Jacobs werkt veel met streekproducten, zoals Zaanse mosterdsoep, maar ook een eigen ontwikkeld dessert met Duyvekater, een typisch zoet brood uit de regio. Het viersterrenhotel met markant uiterlijk verwacht een mix van zakelijke en toeristische bezoekers te verwelkomen.

Provincialeweg 102. Tel. (075) 631 17 11. www.inntelhotels.nl. Capaciteit: 146 kamers; 14 suites; vergader- en feestfaciliteiten tot 350 personen. Prijsindicatie: kamerprijzen tussen €89,- en €349,-.

Reageer op dit artikel