artikel

Keizersgracht238, Amsterdam

Hotel

Keizersgracht238 is het nieuwe grillrestaurant van hotel Pulitzer, met uitzicht op de Amsterdamse grachten. Op het menu staan klassieke grillspecialiteiten, zoals verse tonijn, entrecote, gamba’s en ossenhaas.

Keizersgracht238, Amsterdam

De open keuken is om de lavasteengrill gebouwd. Chef-kok Rob Sartorius draait met het seizoen mee. Zo bereidt hij in de lente Nederlands lam, dat graast in een natuurgebied bij Nuenen. In het winterseizoen wordt het black face lam geserveerd. Schaal- en schelpdieren, vis en veelal biologische groenten vullen de kaart aan.

Restaurantmanager Jeroen Ketel: ,,Het restaurant profileert zich als een nieuwe grillsensatie die eerlijke, verse topproducten van Nederlandse bodem combineert met het goede uit andere werelddelen. We spelen in op de trend ‘terug naar de basis’.’’

Het bijzondere aan Keizersgracht238 is de verborgen parel in de zomermaanden. Het grillen wordt dan op de barbecue doorgevoerd in de prachtige binnentuinen van het vijfsterrenhotel-restaurant. Op de foto vlnr Jeroen Ketel en de souschefs Bart Veldhuis en Marco Boon. Chef-kok Rob Sartorius is afwezig.

Keizersgracht 238. Tel. (020) 523 52 82. www.restaurantkeizersgracht238.nl. Capaciteit: restaurant 60 zitplaatsen; zaal 25; tuinterras van het restaurant 60. Prijsindicatie: hoofdgerechten €14,50 tot €26,-. Geopend: 12.00 tot 15.00 uur lunch; 18.00 tot 22.00 uur diner. Zo geen diner. Ma gesloten.

Reageer op dit artikel