artikel

Krant uit eigen land

Hotel

Nederlandse hoteliers kunnen per 1 december hun buitenlandse gasten bij het ontbijt voorzien van de meest actuele favoriete kranten uit eigen land. Dit kan een vooruitgang worden genoemd, want normaal gesproken is de vertrouwde eigen krant alleen met vertraging verkrijgbaar. Dankzij Newspaper Direct kan daar verandering in worden gebracht.

Krant uit eigen land

Wie voor middernacht de kranten bestelt, kan ze de volgende morgen voor zes uur ’s ochtends ontvangen. Afnemers kunnen kiezen uit 400 verschillende kranten uit alle delen van de werld. Dat aantal blijft overigens groeien.

In het verleden is geprobeerd een soortgelijke service te bieden met automaten die in hotels stonden opgesteld. Daar zou nog sneller mee kunnen worden gewerkt, ware het niet dat storingsgevoelig bleken te zijn, vertelt Robert Falk van Jesro Press International. Het bedrijf neemt het printen en distribueren nu zelf voor zijn rekening. De storingsgevoeligheid is vele malen kleiner, terwijl lhet drukwerk mooier is. Voor de kranten betaald de afnemer €4,25. ‘Enkele grote ketens als InterContinental en Movenpick behoren tot onze afnermers.’

Distributeur Jesro Press is in ons land overigens alleen actief in grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Hotels buiten deze steden krijgen de mogelijkheid om sublicentiehouders van NewspaperDirect te worden. Ze krijgen dan een eigen printstation met bijbehorende computer, zodat ze hun gasten van actuele kranten kunnen voorzien.

Meer info? www.jesropress.nl

Reageer op dit artikel