artikel

Ron Bar-El slaat nieuwe weg in

Hotel

Ron Bar-El werkte jarenlang in Nederland als general manager waarna hij naar het buitenland vertrok. Inmiddels is hij een nieuwe weg ingeslagen. Een interview met de man die een gat in de markt lijkt te hebben gevonden.

Ron Bar-El slaat nieuwe weg in

Ron Bar-El is iets nieuws begonnen. Wat?

‘Na mijn laatste avontuur in Egypte ben ik verder gegaan als zelfstandig ondernemer in de consultancy. Nadat ik een aantal opdrachten niet kon doen vanwege het niet beschikbaarheid zijn, en ik deze opdrachten door kon spelen naar ex-collega’s, werd het idee van Triple H geboren. Het is een consultancy bemiddelingskantoor voor Senior Hospitality Executives.’

Gepensioneerde hoteltoppers zijn dus nog steeds van waarde voor de branche?

‘Ja zeker. Deze hebben meestal meer dan 25 jaar internationale ervaring en zijn zeer geschikt om de jongere generatie en of eigenaren met raad en advies te helpen. Bij Triple H zullen echter niet alleen al gepensioneerde hoteltoppers aangesloten zijn. Ik krijg ook veel verzoeken van nog actieve hoteltoppers die tijd over hebben en om opdrachten vragen. Deze delen graag hun expertise en ruime ervaring met anderen en willen graag ook af en toe eens wat buiten hun eigen routine doen.’

Niet alleen in Nederland begrijp ik. Je plaats ze ook in het buitenland?

‘De markt zal hoofdzakelijk in het buitenland zijn. Nederlandse hoteltoppers hebben een uitstekende reputatie en zijn daarom zeer gewild in het buitenland. Het netwerk is echter niet alleen voor Nederlandse hoteltoppers gedacht. Er sluiten zich ook buitenlandse hoteltoppers aan die ook allen hun expertise, ervaring en talen hebben.’

Is dit hét gat in de markt om hotelkennis in ons land in te zetten?

‘Ik denk het wel. Zoals gezegd merk ik dat er veel vraag is naar snel inzetbare en tijdelijke experts. Neem als voorbeeld de Mystery Guest Visits. Veel kleinere en of niet aan keten gelieerde bedrijven hebben geen eigen Quality Assurance afdeling. Veel van de bestaande bedrijven die Mystery Guest Visits aanbieden doen dit met mensen die alleen een kleine vergoeding krijgen en die meestal dan ook nog geen ervaring in de horeca hebben. Via Triple H kunnen deze bedrijven echter een echte expert boeken die dan ook zijn of haar bevindingen als expert met het management kan bespreken en eventueel verder kan coachen of trainen.’

Reageer op dit artikel