artikel

Stage-mail uit Dubai

Hotel

Het is heerlijk om als trainee je wasje wekelijks naar de laundry te brengen, vrijdag met champagne te brunchen en voor elk uitje een taxi te nemen’. Mandy Schild (Hotelschool Den Haag) loopt een jaar managementstage bij Crowne Plaza in Doebai.

Stage-mail uit Dubai

stage mail doebaiWaarom Dubai?

‘Experience life out of the box!!’

Kloppen de verhalen over de Booming Business en hoe ervaar je dat?

‘Dubai = Booming & Booming = Dubai. Luxe en multicultureel zijn de kernwoorden om het leven hier te beschrijven. Het is heerlijk om als trainee je was wekelijks naar de laundry te brengen, vrijdag met champagne te brunchen en voor elk uitje een taxi te nemen’.

In hoeverre is de hotellerie en gastvrijheid daar anders dan bij ons?

‘De enorme mix van culturen. Van noord tot zuid, van oost tot west, je vindt het hier. De vriendelijkheid en de gastvrijheid zijn ongekend, maar de kwaliteit van de service in onder niveau. Een glas wijn ingeschonken van links met het etiquet naar boven is hier geen standaard, maar een lach van een kleine Aziaat maakt veel goed.’

Wat leer je?

‘Door de diversiteit van culturen en mensen leer ik veel op het gebied van acceptatie, respect en communicatie. Mensen hebben hier een gezamenlijk doel To Make It Happen. Men anticipeert razendsnel op de markt. Het is fascinerend om te zien hoe gebouwen en zelfs complete eilanden als paddestoelen uit de grond schieten’.

Wat valt je tegen?

‘Waar ik dacht vanaf te zijn… de enorme files. Die heb je hier namelijk ook. Je merkt aan alles dat Dubai de enorme drukte niet tot slecht aankan. Dit geldt voor verkeer, maar ook voor evenementen en themaparken’.

Wat mis je?

‘De gezellige terrassen, de korte afstanden (fiets) en de zomer van Nederland. Natuurlijk heb ik soms heimwee naar een avondje in de kroeg met mijn vrienden en het gezellige werken bij Mise en Place. Ik vraag mijzelf wel eens af waarom ik dit doe, maar na even bellen of internetten is dit gevoel weg. Leve de technologie!’

Reageer op dit artikel