artikel

Videoverslag van Marc Smeets in Frankrijk

Hotel

Geef hem een fles wijn en hij maakt er een gerecht bij. Elles Smit van Chateau de Rilly in Rilly la Montagne in Noord-Frankrijk is overtuigd van Marc Smeets. Daarom haalde ze hem naar Frankrijk om er de f&b aan te sturen in het vijftien suites tellende chateau met restaurant. Afgelopen week ging de deur officieel open.

Videoverslag van Marc Smeets in Frankrijk

Chateau de Rilly is een ruim 150 jaar oud gebouw dat in het verleden dienst deed als champagnehuis en later als opvanghuis. Nu is het het domein van Marc Smeets en zijn vriendin Eveline Valtentin. Smeets runt er de gehele f&b en Valtentin het logiesgedeelte.

Een klassieke Franse keuken met Nederlandse hipheid. Dat heeft Smeets voor ogen. Smeets wil veel werken met streek producten en wil duurzaam werken. Daarvoor zoekt hij nu mensen. De focus daarbij ligt op het aantrekken van Frans personeel.

Met de hotelkamers richt Chateau de Rilly zich op de champagnebusiness en al het toerisme daar omheen. Het duizend inwoners tellende dorp wordt dagelijks door zo’n honderd tot 150 veelal internationale gasten bezocht. Die moesten tot voor kort naar het tien kilometer verderop gelegen Reims om te overnachten. Elk van de vijftien suites is vernoemd naar een van de lokale champagnehuizen, om zo de binding te versterken.

De transfer naar Frankrijk had Smeerts hard nodig. Restaurant Lepels uit Schiedam moest hij sluiten vanwege gebrek aan voldoende perspectief en het telefoontje uit Frankrijk kwam als geroepen. Het nieuwe avontuur in Frankrijk zorgt voor de nodige rust in het leven van Smeets en dat te bedenken dat hij voorlopig ’s ochtends vroeg het hotel in het hotel verzorgt en ’s nachts het restaurant sluit.

Bekijk hier de foto’s van Chateau de Rilly

Reageer op dit artikel