artikel

W Hotel Londen: slaapkamer als dressing room

Hotel

Onlangs werd het prestigieuze W Hotel in Londen opgeleverd. ‘Onze’ Rob Wagemans van Concrete Architects uit Amsterdam tekende voor het duizelingwekkende design van het nieuwe vlaggenschip van Starwood. Van een discobal van 3,5 meter doorsnee tot een slaapkamer als dressingroom. Bekijk de eerste foto’s.

W Hotel Londen: slaapkamer als dressing room

Ontsnappen aan de grauwe werkelijkheid is nog altijd het leidmotief in Wagemans werk, zo viel onlangs te lezen in een interview met hem in Misset Horeca. In de bar van het W Hotel hangt met een doorsnee van 3,5 meter de grootste discobal van de stad.

De spiegelbal weerkaatst zoveel lichtjes op het Leicester Square voor het hotel, dat de Londenaren massaal op de bar afkomen. ‘Gevelreclame mocht niet. Dan moet je spelen met de regels’, aldus Wagemans. Tussen dromen en denken zit bij hem een heel veerkrachtig klapdeurtje.

Ontvluchten

Volgens Wagemans is het doel van een hotelkamer allang niet meer slapen. ‘Het doel is ontvluchten aan de hectiek van de stad, het leven van thuis voortzetten en je voorbereiden op waarvoor je naar de stad bent gekomen. We hebben de plattegrond van de kamer opnieuw vormgegeven.’

De slaapkamer is een soort dressing room geworden. ‘Met een grote kledingkast zodat je vanuit je bed je aankopen kunt bewonderen. De wastafel hebben we uit de natte zone gehaald. Midden in de kamer staat nu een enorme tafel van 2 bij 1 meter. Als je ’s avonds naar het bal gaat, dan kun je de hele tafel gebruiken om je mooi te maken.’

Foto’s: Ewout Huibers for Concrete

Reageer op dit artikel