artikel

WK 2010: Waar verblijven de sterrenteams?

Hotel

Waar slapen de teams in Zuid-Afrika, als de World Cup in volle gang is? Sommigen genieten het luxe leven, met name het Franse team dat verblijft in het duurste hotel aan de kust. Anderen, op resorts compleet met hun eigen sportfaciliteiten. Lees hier de ins en outs van de hotels die gastheer zijn van de teams voor het WK 2010.

WK 2010: Waar verblijven de sterrenteams?

Frankrijk: Hotel Pezula Resort, Knysna

De andere teams hebben gekozen voor een verblijf op grote hoogte, om goed voorbereid te zijn voor de condities van de finale, die zal worden gehouden in Johannesburg (1700 meter). ‘Le Blues’ hebben echter gekozen voor een luxe complex aan de kust, waar ze 25 dagen lang te gast zullen blijven. Dit 5-sterren hotel is gelegen in een bijzondere omgeving in Knysna met spectaculair uitzicht over de Indische Oceaan en een privéstrand. Dit paradijs heeft echter een prijs, bijna €600 per nacht! De Franse spelers hebben het gehele hotel voor zichzelf afgehuurd, dat wordt een hoge rekening.

Nederland: Hilton Hotel Sandton in Johannesburg

Het Nederlands elftal heeft het Hilton Sandton, gelegen in het hart van het zakelijke district van Johannesburg, als hoofdkwartier gekozen. Het 5-sterren resort kost minder dan €200 per nacht, en staat bekend om zijn prachtig aangelegde tuinen, waar spelers in alle rust kunnen ontspannen tussen de wedstrijden door. Oranje hebben een eigen vleugel en eetzaal, apart van de andere gasten. Een fitnesscentrum met een privé-sauna en personal trainers zijn ook beschikbaar voor spelers als ze dat willen. Ze oefenen op de campus van de Universiteit van de Witwatersrand, gelegen op 10 minuten afstand van het hotel.

Engeland: Hotel Royal Bafokeng Marang, Rustenburg

Fabio Capello en zijn jongens verblijven in Hotel Royal Bafokeng Marang in Rustenburg. Dit onlangs gerenoveerde 5-sterren resort is volledig gewijd aan de sportieve ontwikkeling. De ligging, in het hart van de Magaliesberg op 1250 meter boven de zeespiegel, is ook optimaal voor fysieke training op grote hoogte. Dit hotel biedt een perfecte mix, een combinatie van luxe accommodatie met hoogwaardige trainingsfaciliteiten, waaronder een spa, sauna, fitnessruimte, medische voorzieningen, en tracks. Het hotel is slechts op een paar kilometer afstand van het Royal Bafokeng Stadion, waar het team zijn openingswedstrijd speelt.

Italië: Leriba Lodge, Centurion

Leriba Lodge heeft vele belangrijke sportteams gehost, zoals het Nieuw-Zeelandse rugbyteam ‘All Blacks’, en gaat dit nu doen voor de voormalige wereldkampioen, de beroemde ‘Squadra Azzurra’. Dit 4-sterren hotel kost ongeveer €150 per nacht, en is gelegen tussen Pretoria en Johannesburg. De kamers zijn ingericht in Oost-Afrikaanse stijl, daarnaast beschikt het over een groot fitnesscentrum. Spelers genieten hier van een unieke omgeving, met 12 hectare inheems bos aan de oevers van de rivier de Hennops. Dankzij de bevoorrechte positie van het hotel, hebben de ‘Azzuri’ gemakkelijk toegang tot de trainingsvelden, alsmede de stadions.

Spanje: North West University PUK Sports Village, Potchefstroom

Spanje, dé favoriet voor het WK, zal dit jaar verblijven op de campus van de North West University’s PUK Sports Village. Een 4-sterren resort, alsmede trainingsfaciliteiten zijn speciaal ingericht voor de komst van de Europese kampioen. Het hotel heeft tachtig eenpersoonskamers die zijn uitgerust met een kitchenette, een badkamer, fysiotherapie en een verwarmd zwembad. Het Spaanse team is in deze geïsoleerde omgeving ronduit verwend in vergelijking met de andere teams.

Duitsland: Hotel Velmore Estate, Gauteng

Het Duitse team heeft het gehele 5-sterren Velmore hotel, gelegen tussen Johannesburg en Pretoria gereserveerd. Kamerprijzen variëren tussen de €200 en €700 per nacht, wat het team precies betaalt is echter een goed bewaard geheim. Het hotel beschikt over Provençaalse stijl architectuur en modern ingericht interieur. Het heeft ook een gunstige ligging, waardoor de spelers de drie stadions waar de wedstrijden plaatsvinden, gemakkelijk kunnen bereiken. Het resort heeft acht miljoen euro geïnvesteerd in de wederopbouw om ideale omstandigheden voor het voetbalteam te kunnen bieden. Het enige nadeel is dat na een inspectie van de Zuid-Afrikaanse geheime dienst, het hotel niet meer zo veilig is om te verblijven.

Reageer op dit artikel