artikel

Westmaas kan weer helemaal leven voor eten en smaken

Hotel

Marco Westmaas heeft zijn Hotel Elzenduin in Ter Heijde verkocht aan Fletcher Hotels. In een kort vraaggesprek laat de topkok weten zich volledig te gaan richten op food. ‘Ik leef voor eten en smaken’.

Westmaas kan weer helemaal leven voor eten en smaken


Waarom heb je het hotel verkocht?


Het paste niet meer bij mijn activiteiten. Veel mensen komen voor Marco Westmaas en zijn teleurgesteld als ik er dan niet ben. Ik merkte aan mezelf dat de hotellerie niet mijn core business was. Ik leef voor eten en smaken en het vullen van hotelkamers in juist in deze lastige tijd heel ingrijpend in mijn dagvulling. Zeker met al die scherpe internetprijzen. Ik kan me met Elzenduin Beach en andere activiteiten nu weer volledig focussen op eten en smaken.


Waarom heb je voor Fletcher gekozen als kopende partij?


Fletcher is een gezonde keten. Ze groeien ontzettend snel en dat geeft vertrouwen. Ik was ook in gesprek met twee andere partijen waarvan één heel serieus. Maar ik ken Chris Luken goed en heb gekozen op basis van stabiliteit. Wel zo handig in deze lastige economische tijd.


Valt er nu ook een last van je af nu je je volledig kunt concentreren op Elzenduin Beach?


Nee, geen last. Vergeet niet dat het hotel altijd mijn kindje is geweest. Maar je moet keuzes maken om op een juiste en verantwoordelijk manier door te kunnen gaan. Het is ontzettend moeilijk met al die internetprijzen om je hotel vol te krijgen. Ik merkte dat het zonde is om daar al mijn energie in te steken.


Er komt tijd vrij. Nog leuke foodplannen op korte termijn?


Tijd vrij? Vergeet het maar. Mijn agenda zit ramvol met Elzenduin Beach en activiteiten die ik doe zoals promotie van de Nederlandse aardappel. We zijn net weer begonnen met een seizoen Elzenduin Beach. Volgend jaar komt er een volledig nieuw restaurant, nu doen we het met de bekende huisvesting. De gerechten dit seizoen gaan nog meer naar de vegetarische kant. Vijftig soms wel zestig procent van de bestelde menu’s is vegetarisch. Veel mensen hebben dit vaak helemaal niet door en zijn verrast dat ze dit na afloop horen.

Reageer op dit artikel